PUBLICITAT

La policia d'Andorra participa en la Conferència de Caps d'Interpol

La reunió s'ha centrat enguany en el cibercrim

Per El Periòdic

Imatge de la Conferència de Caps d'Interpol.
Imatge de la Conferència de Caps d'Interpol. | Policia d\'Andorra

El cibercrim i les noves amenaces internacionals van centrar la Conferència anual de Caps d'Interpol, celebrada a Singapur entre el 7 i 9 de juny d'enguany. Un lloc especial, ja que la ciutat és la seu del Complex Global per a la Innovació d'Interpol i destinat a combatre el cibercrim. La trobada va reunir uns 270 delegats de 133 països, entre ells el sergent major Robert Guirao, responsable de l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Andorra. 

En la reunió es va incidir en les diverses perspectives i experiències nacionals, amb l'objectiu així de definir una resposta col·lectiva als mètodes criminals emergents a través de la cooperació policial, i l'ús de la intel·ligència artificial i d'altres tecnologies. A més, els experts van abordar el desenvolupament d'estratègies efectives per combatre les amenaces a escala regional i global, ja que a mesura que les xarxes criminals exploten els avenços tecnològics, és necessari fomentar una major col·laboració per lluitar contra un tipus de delinqüència que no té fronteres.

Però no només ha tingut lloc dita conferència, sinó que també es va celebrar paral·lelament el Congrés de Ciència Policial, el qual va comptar amb la presència del director de la UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute). Durant el Congrés, el sergent major Guirao va intervenir per parlar de l'ús policial de la intel·ligència artificial i altres tecnologies emergents, com per exemple el Metavers d'una manera responsable i ètica per fer front a les amenaces delictives. 

Cal mencionar que les Oficines Centrals Nacionals (OCN) són essencials per al treball d'Interpol, ja que són la base de tota l'organització. Pel que fa a l'OCN d'Interpol Andorra està integrada al Departament de Policia i depèn jeràrquicament de la Direcció del Cos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT