PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou places per a reforçar el Servei d’Atenció Domiciliària

L’objectiu és augmentar l’atenció a persones amb dependència

Per El Periòdic

Centre d’Atenció Domiciliària de la capital.
Centre d’Atenció Domiciliària de la capital. | Som Salut

Amb l’objectiu de reforçar l’atenció a la gent gran i a les persones amb dependència, dificultats d’autonomia o que necessiten suport per a fer activitats de la vida diària, aconseguint que romanguin al seu domicili el màxim temps possible, amb una atenció de qualitat i personalitzada, Govern va aprovar ahir un edicte de mobilitat interna a l’administració general per a la cobertura de nou places vacants de treballador familiar sociosanitari adscrit al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Aquesta proposta va ser expressada per la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, qui va presentar la iniciativa ahir, en Consell de Ministres.
Durant la roda de premsa posterior a la sessió, Guillem Casal, portaveu de l’executiu, va fer pública la convocatòria i va ser preguntat per la rebaixa de requisits lingüístics que s’han relaxat en aquesta nova convocatòria. Casal va esmentar que «el Govern va fer una modificació dels requisits pel que fa a la titulació del català. Ha estat amb la voluntat de resoldre la demanda que hi ha actualment». 

La funció principal d’aquest treballador familiar sociosanitari del SAD és atorgar més autonomia a les persones i les famílies ateses, amb una actuació diagnòstica, assistencial, educativa, rehabilitadora i socialitzadora, per mantenir i millorar l’autonomia i la relació amb l’entorn, duent a terme un seguiment i atenció en els aspectes sanitaris, psicològics i socials, mitjançant els plans d’Atenció Individual Domiciliària (PAID).

D’altra banda, l’executiu va obrir també una convocatòria per a la cobertura d’una plaça vacant com a Coordinador de la Unitat de Valoració domiciliària. Es pretén que aquest lloc de treball acompleixi la missió de valorar i gestionar les necessitats dels usuaris, familiars i entorn proper dins del marc competencial del servei i des del vessant sanitari propi de la disciplina d’infermeria, especialment pel Servei d’Atenció Domiciliària i la Comissió de Valoració. Sociosanitària (COVASS).

En ambdós casos, si no fos possible cobrir les dues places en la convocatòria de mobilitat interna, es publicarà al BOPA un concurs de mobilitat obert a l’Administració general, l’Administració de Justícia, els comuns, el Consell General, i els organismes adscrits al Consell General. Finalment, si quedés també desert, es procediria a publicar l’edicte extern per tal de poder trobar a una persona que ocupi el càrrec. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT