PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Serni Ribera guanya la tradicional Festa dels Escacs

El segon lloc va ser pel gran mestre Oscar de la Riva

Per El Periòdic

Un instant del torneig.
Un instant del torneig. | Federació d’Escacs Valls d’Andorra

El passat diumenge va tenir lloc la tradicional Festa dels Escacs Andorrans, esdeveniment en el qual es lliuren els diferents trofeus i premis de la majoria de torneigs que les entitats del Principat han anat organitzant al llarg de la temporada, i on Serni Ribera va ser el guanyador.

La participació va comptar amb un total de 21 jugadors, i es van realitzar set rondes amb un ritme de joc de cinc minuts amb tres segons d’increment. El torneig va ser força lluitat, i l’únic jugador que va ser capaç de col·locar-se al capdavant en solitari va ser el guanyador, Ribera, que va assolir quatre victòries consecutives, una d’elles contra el gran mestre Oscar de la Riva, i va cedir només unes taules davant Raül Garcia. Així doncs, va finalitzar amb 6½ de set punts.

La segona posició va ser per de la Riva amb sis punts, i Júlia Muratet va tancar el podi amb cinc punts, els mateixos que el Garcia, a qui va superar per millor coeficient de desempat. 

Pel que fa als premis especials per trams, el millor ELO sub1800 va ser David Sinfreu, el millor ELO sub1600 Ariadna de la Riva i el millor ELO sub1300 Andria Ercoli. També es van citar els guanyadors de premis per edats, el millor sub14 Jana de la Riva, millor sub12 Gael Reyes i el millor sub10 Nil Gil.

Temporada / Aquest any els escacs andorrans han pogut participar amb tres equips a la Lliga Catalana, on destaca la permanència del GEVA-CEA A en la Divisió d’Honor, màxima categoria dels escacs catalans, i la gran temporada a la Segona Divisió Catalana del GEVA-CEA B, que va finalitzar en la segona posició del seu grup, a més d’augments significatius d’ELO.

PUBLICITAT
PUBLICITAT