PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La diversitat funcional centra el consell d’Infants d’Encamp

També van parlar sobre com es pot millorar l’espai públic de la parròquia

Per El Periòdic

Els consellers durant el Consell d’Infants d’Encamp.
Els consellers durant el Consell d’Infants d’Encamp. | M. R.

El consell d’Infants d’Encamp va presentar més de 30 propostes per Encamp i el Pas de la Casa a través dels representants que formen part del consell d’infants 2022-2023, que ahir celebrava la segona i última sessió del curs escolar. Durant la sessió, les quatre escoles participants van preparar propostes d’àmbit social, com realitzar tallers intergeneracionals entre joves i la gent gran.

Una de les propostes destacades que van presentar al consell d’Infants és que Encamp esdevingui «una parròquia amiga amb les persones amb diversitat funcional». També van sorgir idees per a impulsar les energies renovables i propostes per a reformar alguns dels espais comunals, com la sala de Festes del Pas de la Casa. Els infants també van proposar tasques de millora en els serveis de neteja, mobilitat i seguretat viària de la parròquia i algunes accions per a incentivar la cultura entre la ciutadana.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va manifestar «estic molt satisfeta perquè totes les propostes han estat molt ben treballades, són molt crítiques i tenen aquesta sensibilitat amb temes socials com la diversitat funcional o la relació intergeneracional» tot afegint que «no només veuen la part que els afectaria més com a infants, sinó que tenen una visió una mica més global de la parròquia».

En aquest sentit, la cònsol major també va remarcar que el «que cal fer ara és treballar perquè el consell d’Infants tingui continuïtat i pugui haver-hi un consell de Joves, perquè així no es perdi la relació entre l’administració i els infants un cop passin a ser joves».

Per a finalitzar, Mas va agrair totes les propostes i la gran participació tant per part dels infants, com dels professors i d’UNICEF, i va manifestar que «entre tots ajudem a fer que el consell d’Infants sigui una realitat i complim amb l’objectiu pel qual es va constituir, que és apropar als infants a l’administració pública, que puguin dir la seva i que l’administració els escolti i tingui presents les seves propostes», va apuntar la cònsol major. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT