Victòria amb solvència

Els gols de Gonçalves, Ruzafa i Morató a la primera meitat donen la victòria al primer duel contra Aràbia Saudita

Per Pol Forcada Quevedo

Maria Ruzafa celebra el seu gol, el segon de les tricolor.
Maria Ruzafa celebra el seu gol, el segon de les tricolor. | FAF

La preparació de la selecció absoluta femenina per a la Lliga de les Nacions de la UEFA va començar ahir amb el primer amistós contra Aràbia Saudita, on les tricolor es van imposar plàcidament i amb solvència per 1-3 al camp de futbol de Palamós-Costa Brava.

El duel va començar de la millor manera possible per a les de José Antonio Martín Guti, ja que al minut sis va arribar el primer gol, obra d’Ariana Gonçalves, que va rebre un refús després d’un córner, i des de l’interior de l’àrea va col·locar l’esfèric arran del pal. L’estat anímic de les del Principat va anar creixent, i als moments posteriors, gràcies principalment a una pressió molt alta i la possessió de la pilota, van deixar les saudites sense possibilitats.

El ritme el marcaven les tricolor, i el seu domini era més que notori. Tant, que cinc minuts després d’avançar-se van tenir l’oportunitat d’augmentar distàncies. L’ocasió va arribar amb un penal que la defensa local va provocar sobre Tere Morató. La mateixa jugadora del Vila Reial va ser l’encarregada de llançar-lo, però la portera rival va aturar el xut, enviant la pilota a córner. Poc després, les de Guti van tenir una altra ocasió de perill, amb una nova falta sobre Morató a la frontal, que Marina Fernández no va poder transformar.

Abans d’arribar al minut 20, Maria Ruzafa va col·locar el 0-2 al marcador després de rebre una centrada des del lateral i rematar de cap l’esfèric per a enviar-lo directament al fons de la xarxa.

L’estil de joc de les andorranes va continuar igual, deixant sense opcions a les saudites. Tot i això, a la meitat del primer temps van aconseguir retallar distàncies gràcies a un gol de Noura Ibrahim, que va aprofitar una errada defensiva per a aixecar la pilota des de la frontal i marcar per sobre Ainara Ruiz.

El domini tricolor va continuar amb ocasions molt clares que no van poder acabar materialitzant, i a pocs minuts d’acabar els primers 45 va arribar la mala notícia del dia per a la selecció. Gonçalves va patir una lesió després de recolzar-se malament en un salt per a evitar xocar contra la portera contrària. Des de la FAF van apuntar que la jugadora queda descartada per al pròxim partit, i que es farà una ressonància al tornar a Andorra per a avaluar la magnitud del fet.

Amb quatre minuts d’afegit, un abans de xiular la mitja part, Morató va posar el final 1-3 al lluminós. Amb una acció de córner, Maria da Cruz va fer una centrada que la davantera va pentinar per allargar la jugada, però va acabar colant-se dins la porteria després que la portera rival no arribés a aturar-la.

La segona part va estar lluny del recital d’accions de la primera, i es va tancar amb molt poques ocasions per ambdós conjunts, que van estar lluitant per la possessió. «Ha sigut sobretot una molt bona primera meitat, i en línies generals hem estat superiors i portant la iniciativa en tot moment», va assenyalar Guti un cop el matx va finalitzar.

Dissabte a les 16.00 hores tindrà lloc el segon partit amistós de les andorranes contra Aràbia Saudita, al mateix escenari que ahir, per a continuar preparant la competició europea, que es farà entre el setembre i principis de desembre.