PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

23 equips participaran en la World Robotic Olympiad

La competició de robòtica d’Andorra Telecom serà dissabte

Per El Periòdic

Una imatge dels participants del World Robot Olympiad 2022.
Una imatge dels participants del World Robot Olympiad 2022. | Andorra Telecom

La novena edició de la competició de robòtica educativaWorld Robot Olympiad Andorra Telecom se celebrarà aquest proper dissabte entre les 10.00 i les 13.00 hores al Centre de Formació Professional d’Aixovall amb la participació de 23 equips incrits, des del club Loopa Aula Tecnològica d’Andorra, l’escola andorrana del Pas de la Casa i de l’escola mossèn Albert Vives, de la Seu d’Urgell.

Tal com va passar en l’anterior edició, competiran les categories de Robobasic, Robomission Star, Robomission Elementary i Robomission Junior, i cada una tindrà un repte que els equips hauran d’afrontar.

Categories

En la categoria Robobasic, per a infants d’entre sis i 12 anys, la temàtica són els mercats flotants. El repte consistirà a fer que el robot ajudi a transportar i classificar fruita des dels horts on es cultiva fins als vaixells d’un mercat flotant, així com recollir els productes agrícoles des del seu origen a les illes i transportar-los al port.

A la categoria Robomission Elementary, dirigida als infants d’entre vuit i 12 anys, un robot haurà d’encarregar-se de gestionar els residus del vaixell, restaurar els esculls i rescatar balenes d’una zona poc profunda.

Pel que fa a la categoria Robomission Star, es basa en el mateix concepte que l’anterior i es disputarà sobre el mateix tauler, però la normativa del joc està simplificada per a facilitar la participació en equips que s’estan iniciant dins del món de la robòtica educativa.

Finalment, en la categoria Robomission Junior, dirigida a joves d’11 a 15 anys, el robot haurà d’ajudar a instal·lar i reparar cables submarins, granges de servidors submarins i activar  panells solars en alta mar.

Altres concursos

Els guanyadors de les diferents categories de la final de la competició andorrana obtindran el pas a la final espanyola que se celebrarà a la Seu d’Urgell els dies 16 i 17 de setembre.

Aquesta última donarà accés als campionats de les diferents categories, a la final Internacional que se celebrarà a Ciutat de Panamà del 7 al 9 de novembre. Cada any participen en aquesta competició més de 20.000 equips de 85 països que compareixent cada any en aquesta competició robòtica educativa.

Andorra Telecom promou la formació robòtica i la innovació entre els infants i els adolescents a través de les competicions de la Micro First Lego league, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar les activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa àrees de la ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques per a la resolució de problemes tecnològics. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT