PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria aposta per un parc infantil inclusiu

La proposta del 15è Consell d’Infants lauredià és remodelar el parc del Prat Gran

Per El Periòdic

Imatge de l’acte celebrat ahir.
Imatge de l’acte celebrat ahir. | ANA/L.G.

Durant la celebració de la 15a edició del Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria, els vuit membres que el conformen van proposar la remodelació del parc infantil del Prat Gran, amb un canvi de mobiliari que tingui en compte les diferents edats dels joves i les persones amb diversitat funcional. En l’acte, que va comptar amb la presència de la representant especial del Secretari General de l’ONU sobre violència envers els infants, Najat Maalla M’jid, es va presentar també un pressupost elaborat amb les propostes concretes i el seu preu de compra. «La meva voluntat és que es canviïn els jocs disponibles i s’adaptin a les edats de la població que els utilitza», va manifestar el conseller infantil de l’escola francesa, Enric Jordi, posant èmfasi en la necessitat «de dotar l’espai d’infraestructures inclusives perquè tots els nens i nenes puguin jugar sense tenir en compte la seva condició». A la proposta també s’hi va sumar l’escola andorrana, representada ahir pel seu conseller, Pol Torra, davant la impossibilitat de poder tirar endavant el seu projecte de fer un cinema a l’aire lliure en un espai verd. «Hem complementat la iniciativa del parc elaborant un díptic amb consells i normes d’ús de les instal·lacions», va explicar. 

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va celebrar per la seva part la participació dels alumnes d’ambdós sistemes educatius, destacant que «omple de satisfacció veure que hi ha joves que tenen ganes de representar l’escola i implicar-se en la pressa decisions del dia a dia d’una parròquia». Majoral va afegir que el pressupost d’enguany del comú contempla una partida de 300.000 euros per a remodelar el parc i que «el concurs per a refer el parc està al carrer i podran veure la seva demanda ben aviat». 

Finalment, en relació amb la voluntat dels joves d’adaptar les instal·lacions a les persones amb diversitat funcional, el cònsol major va recordar que «s’han fet passes importants», com el desenvolupament d’una línia de treball inclusiva al Centre Esportiu LAUesport amb un canviador inclusiu, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT