PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FesTAPA i Stay Homas, la novetat de la Festa del Poble d’Encamp

L’esdeveniment serà del pròxim 23 al 26 de juny i comptarà amb una quarantena d’activitats

Per El Periòdic

Els representants de la Comissió de Festes d’Encamp i la cònsol major durant la presentació de la Festa del Poble d’Encamp.
Els representants de la Comissió de Festes d’Encamp i la cònsol major durant la presentació de la Festa del Poble d’Encamp. | M. R.

La Festa del Poble d’Encamp torna amb més de 40 activitats adreçades a tots els públics. Les festivitats començaran el 23 de juny, amb la revetlla de Sant Joan, i com a novetat aquest any hi haurà un dia més de celebració el dilluns 26 de juny, que serà festiu a la parròquia. La cònsol major, Laura Mas, va presentar ahir al matí el programa d’activitats, juntament amb la Comissió de Festes, on va explicar que aquest dia afegit dona resposta a les peticions dels veïns, del Consell d’Infants i de la mateixa Comissió de Festes. «La Festa del Poble cada vegada ha agafat més engranatge i els ciutadans la viuen més, per això, vam decidir afegir aquest dia», explicava Mas.

Entre els actes més destacats de l programa hi ha un gran concert del conegut grup Stay Homas, que es van donar a conèixer durant la pandèmia; la nova FesTAPA; el tradicional Encamp de Gresca; la gimcana interparroquial; una ballada de sardades; i el ja consolidat Crash Car, entre altres activitats. Des de la Comissió de Festes, Nelson Damas i Christian Fernandes van assegurar que hi ha propostes de tots els àmbits: esportives, musicals, infants, gastronòmiques i d’oci, entre d’altres.

Places obertes per a participar en la FesTAPA

Pel que fa a la novetat d’enguany, des de la Comissió destaquen que en «escènica és la recuperació de l’Encamp de Tapes que es feia abans de la pandèmia, però millorant-la». L’activitat «se centralitzarà en un mateix dia, el dilluns 26 de juny, on els diferents establiments de la parròquia oferiran una tapa representativa de la seva gastronomia». També hi haurà un premi per a l’establiment amb la millor tapa i també per als participants que completin el passaport de tapes. D’aquesta manera es dona visibilitat als establiments i s’incentiva la participació dels ciutadans. Actualment, hi ha una desena d’establiments que han confirmat la seva participació.

D’altra banda, les inscripcions per al sopar de gala i el sopar de solters i solteres ja estan obertes i es poden realitzar la primera a la Valireta i la segona al Punt d’Informació Juvenil d’Encamp, amb un preu de 20 i 35 euros respectivament. La majoria d’activitats seràn a la plaça dels Arínsols i a la zona de Sant Miquel.

AGENDA DIÜRNA

Pel que fa a la programació diürna d’activitats del divendres 23 de juny, les festivitats començaran a les 18.00 hores amb el repic de campanes d’inici de festa a l’Església de Santa Eulàlia, seguit d’un torneig de pàdel a la Prada de Moles a les 18.15 hores. A les 19.30 hores, sortirà de la plaça dels Arínsols la Cercavila pel poble amb Tratoskat’s.

Les activitats del dissabte, 24 de juny, començaran amb el torneig de pàdel que durarà de les 10.00 a 18.00 hores; a les 11.00 començaran les activitats aquàtiques i els jocs infantils; a les 12.30 hores es viurà l’Encamp de Gresca amb La Flama de Farners; i el matí acabarà amb una vermutada popular amb Rumband a les 13.00 hores. Per la tarda continuaran les activitats aquàtiques i es farà la festa de l’escuma de 16.00 a 19.00 hores. A les 15.30 hores hi haurà la Interparroquia, seguida de la ballada de sardanes i el ball de tarda amb Euphoria.

Diumenge serà un dia similar tot i que a les 16.00 hores hi haurà el Crash Car; a les 18.00 hores havaneres; i a les 19.30 hores un partit de futbol de solters contra casats.
Pel que fa a l’últim dia la programació  serà un concurs de botifarra a les 10.00 hores; un torneig de volèi aigua a les 12.00 hores i el FesTAPA del Poble a les 16.00 hores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT