PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Objectiu 2.000 inscrits

El convidat de l’edició d’enguany és Alberto Contador, i s’espera rebre un retorn econòmic d’un milió d’euros

Per Pol Forcada Quevedo

Moment abans de començar la presentació.
Moment abans de començar la presentació. | P.F.Q.

La Purito torna enguany amb la setena edició els dies 6 i 7 d’agost, i ho fa amb l’objectiu d’arribar als 2.000 participants, xifra límit per a tancar les inscripcions, que ho faran en breu. Segons va indicar Joaquim Purito Rodríguez, a hores d’ara ja hi ha aproximadament 1.400 ciclistes apuntats. 

La cita manté els tres recorreguts de l’any passat, de 30, 80 i 115 quilòmetres. Tal com van indicar en la roda de premsa, la sortida també es manté a Sant Julià de Lòria, entre les 08.00 i les 08.20 hores depenent de la prova, i l’arribada serà també als Cortals d’Encamp. La novetat d’enguany serà la festa posterior, que tindrà lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp on es durà a terme la Pasta Party i, a més, col·locaran una pantalla gegant per a poder seguir el Mundial de Cilcisme de Ruta de Carretera que es diputa a Glasgow. L’entrega de dorsals també canvia d’ubicació, ja que enguany es farà a la Casa Comuna de la parròquia laurediana.

Per a completar el calendari del cap de setmana, la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria acollirà dissabte des de les 10.00 fins a les 20.00 hores la Fira de la bicicleta, mentre que a la plaça dels Arínsols d’Encamp tindrà lloc de les 10.00 a les 12.00 hores la gimcana infantil.

Un altre objectiu del certamen és superar el retorn econòmic de l’any passat, que segons va indicar el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va girar entorn el milió d’euros, gràcies a la participació d’uns 1.800 ciclistes. En relació amb l’edició anterior, Torres va explicar que «un 94% dels participants eren estrangers», i que aquest any hi haurà inscrits de 19 nacionalitats diferents. «Enguany venen dos grups molt grans de Colòmbia i un de Costa Rica», va destacar, a banda de participants d’altres països sud-americans com Xile, Brasil o Mèxic. «Al final, l’índex de satisfacció és de 8,8 sobre 10, i és una aposta de país donar suport a un esdeveniment d’aquestes característiques», va finalitzar el ministre de Turisme i Comerç, ja que, de fet, la Purito és la marxa cicloturista de més renom del Principat i una de les més dures del continent europeu. 

El convidat d’enguany és Alberto Contador, guanyador de dues edicions del Tour de França. «Hi ha rivalitat», va assenyalar Rodríguez, que va afegir entre riures que «vam fer una prova al febrer a Costa Rica i vaig guanyar jo, així que veurem si hi ha desempat o ens ho juguem tot a la seva prova del setembre, la Gran Fondo Alberto Contador». A més, va esmentar que participaran altres personalitats com Ángel Vicioso, Alberto Losada, Carles Checa, entre altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT