PUBLICITAT

El Pas acollirà una fira amb l'objectiu de fomentar l'ocupació

  • El Govern i el Comú es van reunir amb l'associació Iniciativa Publicitària i van acordar un paquet de mesures
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El Govern i el Comú d'Encamp han acordat un paquet de mesures per fomentar la contractació de personal al Pas de la Casa, després de la reunió que van mantenir divendres passat amb l'associació Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa. Aquestes mesures passen, entre d'altres, perquè el Servei d'Ocupació es traslladi amb una periodicitat regular al Pas, amb l'objectiu de facilitar l'accés al servei a empresaris i treballadors que viuen en aquest nucli, i també per posar a disposició dels empleats els pisos de lloguer que va construir el Comú. A més, aquest mes de març s'organitzarà una fira per posar en contacte empresaris i persones que estiguin interessades a trobar feina.

«Al Pas de la Casa necessiten entre 100 i 120 persones». Aquesta xifra, apuntada pel cònsol Miquel Alís en la sessió de Comú que va tenir lloc ahir a la tarda, evidencia la falta de comunicació entre el Pas i el Servei d'Ocupació, que el mes de gener ja tenia més de 670 inscrits.

Durant la reunió amb la Iniciativa Publicitària, el Govern va recordar les subvencions que existeixen per al foment de la contractació de persones a l'atur. Pel que fa a la formació dels treballadors, les parts implicades van reconèixer les especificitats del Pas de la Casa, ja que es tracta d'un nucli on «el 90% dels clients parlen francès», tal com va recordar Alís. El Govern, doncs, tindrà en compte aquesta particularitat a l'hora de programar determinades formacions.

A partir d'aquest mateix mes, el Servei de Tràmits del Pas de la Casa, acollirà puntualment el Servei d'Ocupació de Govern i, a més, atendrà de manera permanent empresaris i treballadors que tinguin ofertes o demandes de feina. Finalment, el Comú organitzarà una fira, també al març, al poliesportiu del Pas, per tal de posar en contacte empresaris i treballadors, i també per donar a conèixer els recursos dels quals disposen segons quines siguin les seves necessitats.

El conseller de l'oposició, Pere Torres, va valorar positivament la proposta. «Costa molt que la gent que està instal·lada a baix vagi al Pas i aquesta pot ser una bona iniciativa», va dir.

Horaris comercials / Un altre aspecte que Alís creu que s'hauria de revisar en un futur són els horaris comercials. «No vull que el Pas de la Casa sigui diferent, però té unes especificitats que caldria tenir en compte», va assenyalar el cònsol encampadà. Un aspecte a tenir en compte, per exemple, són els festius i ponts de l'Estat francès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT