PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ple en ocupació hotelera a Encamp per l’Spartan Race

Aquest cap de setmana la competició ha donat vida a la parròquia

Per El Periòdic

Un dels competidors de l’Spartan.
Un dels competidors de l’Spartan. | Antonio Jaén/ Spartan Race Spain

Encamp ha tingut tres dies plens d’esport i activitat amb la competició de l’Europeu Spartan, on residents i turistes han pogut gaudir de la parròquia plena de vida i activitat física. El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot ha assegurat que «estem molt satisfets. Ha sigut un cap de setmana ple de gent, amb un degoteig de persones constants». De fet, ha parlat sobre el sector de l’hostaleria i ha afirmat que «per part del sector hoteler sabem que hi ha hagut plena ocupació i de la restauració i comerços també tenim molt bon retorn».

Per altra banda, Marot ha reconegut la participació de veïns i empresaris, la paciència dels veïns, la col·laboració dels empresaris, restauradors i comerços i, sobretot, la implicació de tots els servies del comú. El conseller ha volgut agraïr també als agents de circulació, el personal d’aparcaments, de neteja i voluntaris, ja que «tots ens han ajudat a facilitar la mobilitat i a garantir un bon desenvolupament», ha remarcat. Per això, el conseller ha destacat que «Encamp demostra un cop més que és capaç d’assolir grans esdeveniments i això ens dona ànims per a continuar treballant».

Per altra banda, el director d’Spartan, Àngel Sanz, ha explicat que el balanç de tot l’esdeveniment és positiu: «L’ambient, el moviment, les reaccions dels participants, etc. ens ha fet una sensació espectacular, millor de les que esperàvem», remarcant que part de l’èxit «prové de la integració que hem fet de les dues parts de la muntanya encampanada. Ens ha permès incloure molt de joc mental i tècnic, donant com a resultat una carrera molt completa i especial com la del Campionat d’Europa».

Pel que fa al retorn econòmic, Sanz ha explicat que ha pres com a referència els anys anteriors: «Tenint en compte que l’any passat el retorn va ser 1,4 milions d’euros, crec que aquest any estem al voltant dels 2,5 o 3 milions d’euros. Ha demostrat que està capacitada per a acollir esdeveniments com aquest».

Per a finalitzar, el director de l’esdeveniment ha assegurar que la parròquia «ha permès que puguem celebrar aquesta edició i gràcies al seu esforç s’ha complert. Hi han fet molt bé, estem molt contents». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT