PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

24 atletes participaran al campionat de Polònia

Els esportistes seleccionats cobriran totes les especialitats de la competició

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de Nahuel Carabaña.
Imatge d'arxiu de Nahuel Carabaña. | Federació Andorrana d\'Atletisme.

Un total de 24 atletes participaran en la copa d’Europa de nacions que se celebra els dies 20,21 i 22 de juny a Silèsia, Polònia. Així ho va notificar el seleccionador nacional, Javi Giménez. 12 atletes masculins i 12 femenins cobriran totes les especialitats del campionat. 

Andorra participarà en la tercera divisió on hi ha un total de 15 seleccions: Àustria, Irlanda, Bòsnia i Herzegovina, Malta, Montenegro, Geòrgia, Armènia, República de Macèdonia del Nord, San Marino, Albània, AASSEE (Associació Atlètica dels Petits Estats d’Europa formada per atletes de Mònaco, Liechtenstein i Gibraltar), Azerbaidjan, Israel i Kosovo. 

De totes aquestes destaquen les seleccions d’Irlanda, Àustria, Israel o Malta, que en els jocs dels Petits Estats van encapçalar, de forma destacada, el medaller en atletisme. 

Giménez va destacar el fet que Andorra pugui presentar una selecció per si sola sense integrar-se en la selecció dels Petits Estats i, per tant, tingui la capacitat de cobrir totes les especialitats. En relació amb això, va valorar la joventut de la selecció on hi ha fins a nou atletes Sub20 i va voler deixar clar que «per aquestes atletes participar en una competició absoluta ha de ser un premi, en cap cas una pressió. Han d’agafar experiència i viure aquests dies com un aprenentatge de cara als pròxims anys». 

El president Josep Maria Missé va reiterar el compromís de la federació amb la igualtat i la base, i la voluntat que les delegacions siguin àmplies i paritàries, sempre que sigui possible. En aquest sentit, va comentar que «només si donem oportunitats als joves que entrenen amb seriositat i compromís aconseguirem pujar el nivell del nostre atletisme», i va afegir que «és important tenir atletes com Moya i Carabaña com a referents». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT