PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Taulats, a un top d’aconseguir passar a la ronda de semifinals

El pas li hauria permès debutar al Campionat d’Europa Juvenil de Duisurg

Per El Periòdic

L’escaladora Laia Taulats als Ruhr Games.
L’escaladora Laia Taulats als Ruhr Games. | Oriol Taulats

Els Ruhr Games es van celebrar al Parc paisatgístic de Duisburg-Nord, Alemanya. El festival ha estat la seu dels millors joves escaladors europeus. La jove tecnificada de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Laia Taulats va disputar tres rondes en dos dies i es va quedar a un top d'assolir passar a la ronda de semifinals. L'andorrana va competir dijous en les rondes classificatòries amb 6 blocs totals per a completar.

Cal destacar que per a l’andorrana, aquest ha estat el seu primer debut en l’àmbit internacional. En aquest campionat s’ha trobat amb contrincants que ja li porten tres anys de rodatge pel fet que porten treballant des de la categoria Sub16 i, en canvi, Taulats, ha fet un aterratge directe en la categoria Sub18.

Durant les classificatòries, la primera ronda de tres blocs, l’escaladora va començar amb molts nervis, fet que li va costar concentrar-se i endinsar-se en la competició, així i tot, quasi aconsegueix fer top en el tercer bloc. En la segona ronda ja va demostrar el seu autocontrol i va poder gestionar els seus nervis, ja que va obtenir fer zona en cadascun dels tres blocs que li quedaven per a completar de les classificatòries, fins i tot en el sisè i darrer bloc, que era el més dificultós per a tothom perquè només algunes van poder fer zona i ningú el va completar amb un top, un fet que demostra que hi havia nivell.

«Taulats ha obtingut fer una zona en un boulder que molt poques han pogut fer zona», va assegurar el tècnic de la FAM, David Gambús.

PUBLICITAT
PUBLICITAT