PUBLICITAT

El RECcrea 2022-2023 atorga ‘No hi caiguis’ com a curtmetratge guanyador

L’objectiu d’aquest projecte és promoure la creativitat audiovisual entre els joves

Per El Periòdic

Lliurament de premis del 9è Concurs de Curtmetratges en català.
Lliurament de premis del 9è Concurs de Curtmetratges en català. | SFGA/CEsteve

El 9è Concurs de Curtmetratges RECcrea ja té guanyador. Es tracta de l’obra ‘No hi caiguis’, de Raquel García, Mariona Rayo i Blanca Sacristan, estudiants de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino. El podi es va completar amb la segona posició de ‘Llàgrimes darrere d’un somriure’, de Laia Martínez i Claudia Novo, del Col·legi Sagrada Família, i la tercera plaça d’‘Emocions’, de Clémentine Margerite, Maria Suprunenko i Clara Vila, del Liceu Comte de Foix. Totes les premiades es van endur un val de compra per a Pyrénées, a repartir a parts iguals entre les integrants de cada equip. Mentre que les guanyadores van rebre un val de 700 euros, les segones i les terceres es van emportar un de 500 i un altre de 300, respectivament. 

A l’acte d’entrega de premis hi van assistir la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; el director del Departament de Política Lingüística, Joan Sans; el director general de Pyrénées, Sergio Romero; el director d’Ull Nu i president del jurat del RECcrea, Hector Mas, i la directora adjunta de Ràdio i Televisió d’Andorra, Gemma Rial. 

En aquesta novena edició han participat un total de 16 curtmetratges, elaborats per un total de 52 estudiants de 3r i 4t de segona ensenyança i cursos equivalents dels tres sistemes educatius. Les temàtiques més tractades pels estudiants han estat la salut mental, l’assetjament i la problemàtica de les addiccions. 

Promoure la creativitat audiovisual

El RECcrea és un projecte de dinamització de la llengua del Servei de Política Lingüística (SPL) del Govern d’Andorra per a promoure la creativitat audiovisual entre els joves. Compta amb la col·laboració de l’Associació Ull Nu, el patrocini de Pyrénées i el suport d’RTVA i dels centres educatius participants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT