PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Porté aconsegueix un TOP5 al campionat francès de FFSA F4

L’andorrà es converteix en el primer pilot del país a disputar una competició digital

Per El Periòdic

El secretari general, Toti Sasplugas i el pilot andorrà Frank Porté.
El secretari general, Toti Sasplugas i el pilot andorrà Frank Porté. | ACA CLUB

La seu d’ACA CLUB va acollir ahir la presentació del pilot d’automobilisme digital i, ara també real, Frank Porté. El pilot andorrà, amb tan sols 16 anys i havent passat per l’ACA eSports ACADEMY per a després incorporar-se a l’ACA eSports TEAM, va començar a competir la temporada 2023 del prestigiós campionat francès FFSA F4. 

Aquesta competició és el pas intermig obligat per a tots els pilots que aspiren a arribar a la F1. La majoria, ja tenen 10 o més anys al món del karting, i en comptats casos arriben des d’altres modalitats d’automobilisme. 

Porté va accedir al campionat realitzant un test en què va destacar per sobre els altres pilots que van participar. Toti Sasplugas, secretari general d’ACA CLUB va explicar que «Frank és un pilot que reuneix totes les condicions per a ser un professional en aquest àmbit». Sasplugas va afegir que han vist en ell «una evolució molt ràpida, té disciplina, una gran immediatesa en la seva capacitat d’anàlisi, escolta i aprèn molt ràpid per a trobar totes les dècimes possibles que li permetin millorar els seus temps». 

Per altra banda, Porté va comentar que el seu somni és «poder dedicar-nos professionalment al món del motor. Aprendre a pilotar al simulador ens ha permès tenir una gran experiència inicial, ens ha donat molta tècnica de conducció, tots els nostres antecedents previs a competir al món real, venen del món digital». Respecte a la F4 va afegir que «encara estem en fase d’aprenentatge i tenim molta feina per davant».

PUBLICITAT
PUBLICITAT