PUBLICITAT

Encamp

5.500 corredors de 43 països participaran en l’Spartan Race

En l’edició d’enguany, la vuitena, s’incrementa el nivell de dificultat de les proves per estar a l’alçada dels millors

Per Sònia Lecha

Els organitzadors de l’Spartan Race d’Encamp, Enric Torres, Matthew Brooke, Nino Marot, Àngel Sanz i Xavier Fernàndez en la presentació de l’acte.
Els organitzadors de l’Spartan Race d’Encamp, Enric Torres, Matthew Brooke, Nino Marot, Àngel Sanz i Xavier Fernàndez en la presentació de l’acte. | S.L.

Aquest cap de setmana 5.550 corredors participaran en l’Spartan Race d’Encamp. Enguany és la vuitena edició i aquesta és molt especial perquè Andorra acollirà el Campionat d’Europa. Així ho van anunciar ahir al matí el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i els directors de l’Spartan Race, Matthew Brooke i Àngel Sanz durant la presentació de la competició. Els organitzadors van explicar que s’incrementa el nivell de dificultat de les proves per tal d’estar a l’alçada «dels millors corredors d’Europa» perquè ells puguin demostrar que ho són. 

En la prova de l’Spartan Race la natura pren un protagonisme destacat, a diferència d’altres que es realitzen a la ciutat. «L’entorn natural pren una preponderància important i això fa que la gent descobreixi unes possibilitats en un entorn natural com és Andorra que la destaquen i la fan diferent», va expressar Torres. Seguint la mateixa línia, Brooke va comentar que és «indiscutible que aquest és un dels millors escenaris per a fer un europeu. És una destinació sense rival».

La competició s’estructura en quatre categories, Sprint amb cinc quilòmetres i 20 obstacles, Super amb 10 quilòmetres i 25 esculls, la Beast amb 21 quilòmetres i 30 dificultats i l’Ultra de 50 quilòmetres i una seixantena d’obstacles. El nombre de participants en les diferents edicions d’Spartan Race disputades al país han anat en augment i veient aquesta evolució, Marot va explicar que «per un tema de seguretat i organització, també era complicat gestionar la Kids dissabte o diumenge, i per això hem decidit fer-la demà divendres i convidar als 870 infants que estan escolaritzats tant a Encamp com al Pas de la Casa» . 

Torres va recordar que l’any passat l’esdeveniment va aportar fins a 1,4 milions d’euros, una xifra que enguany s’espera que augmenti tenint en compte que el nombre de participants s’ha duplicat respecte a l’edició anterior. Pel que fa a la valoració de l’acte Torres va comentar que «tenim una nota prou alta, un 8,5 sobre 10 i el retorn també és molt destacable». En referència a l’import que inverteix la societat pública a l’Spartan Race ascendeix a 140.000 euros. 

Sanz i Brooke van comentar que la majoria dels participants provenen d’Espanya, concretament un 59%, un 19% francesos, prop de 200 andorrans, que equivaldria a un 3% i la resta són corredors vinguts de fins a 40 països estrangers.

Finalment, van avançar que ja han tancat data de l’edició del 2024, serà els dies 8 i 9 de juny a la parròquia d’Encamp. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT