PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany tanca amb un superàvit d’1,9 milions d’euros

En tres mesos el deute històric del comú ha passat de 5,4 milions a 4,8 milions d’euros

Per El Periòdic

Un moment de la sessió de consell de comú d’Escaldes-Engordany.
Un moment de la sessió de consell de comú d’Escaldes-Engordany. | M. F.

El Comú d’Escaldes-Engordany va tancar ahir durant la sessió del comú, el primer trimestre de l’any obtenint un superàvit d’1,9 milions d’euros. Així mateix, l’endeutament històric del comú es troba en 4,8 milions d’euros (l’exercici del 2022 es va tancar amb 5,4 milions d’euros d’endeutament) situant la ràtio del límit d’endeutament en el 15,79% dels seus llindars màximS.

D’altra banda, en la sessió d’ahir el comú va fer un pas més per a tirar endavant el pla especial de la urbanització de can Noguer amb la intenció que s’hi pugui construir un nou vial d’accés que serveixi per a millorar la seguretat i els serveis a la zona en recordar que en aquesta unitat d’actuació el comú ha de rebre dues parcel·les de 6.500 metres quadrats, amb la qual cosa la cònsol major, Rosa Gili, va incidir en «l’interès general» que té aquesta actuació.

Gili no es va voler pronunciar sobre l’import que el comú haurà d’avançar per a fer aquest vial d’accés a la urbanització, ja que ha destacat que són estimacions que caldrà concretar. Va explicar, però que en aquesta urbanització hi ha «diferents vials previstos» però que al comú el que li «interessa» és només una part, especialment el que dona accés a can Noguer i que enllaça amb la carretera d’Engolasters.

D’aquesta manera, es vol millorar «la seguretat» a la zona després que fins i tot hi hagi hagut «algun ensurt» i la cònsol major va reiterar el fet que el comú percebrà en aquest indret dues parcel·les que sumen 6.500 metres i que es poden dedicar a «moltes coses».

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat un crèdit extraordinari de 19.900 euros per a la compra d’un vehicle que se cedirà a la Unió Pro-Turisme de la parròquia, i una despesa plurianual de 70.500 euros per a la contractació de serveis d’oficina tècnica per a la transformació digital de l’administració comunal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT