PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Disminueixen un 14% les matriculacions de vehicles

1.727 vehicles s’han matriculat des de principis d’any

Per El Periòdic

Una foto d'una matrícula
Una foto d'una matrícula | ANA

Les matriculacions de vehicles durant el mes de maig va ser de 418, el que és un 14% menys que durant el mateix període de l’any anterior. Tot i així, aquest mes hi ha hagut un 2,6% més de matriculacions de camions i camionetes, concretament 138 més. També han augmentat les motocicletes i ciclomotors, amb un 1,5% més.  Les matriculacions dels turismes, en canvi, han disminuït un 21,9%.

Per altra banda, 1.727 vehicles han estat matriculats des de gener fins al maig, el que suposa un 10,4% menys que el mateix període de l’any anterior. Els vehicles que més s’han matriculat són camions i camionetes amb 10 unitats, el que suposa un 7,1% més. A més, s’ha matriculat una motocicleta o ciclomotor, que és un augment d’1,5%. En canvi, es van matricular 185 turismes menys que l’any passat, el que suposa un 14,1% més.

Si dividim els vehicles per tipus d’energia, els grups que han disminuït la seva matriculació respecte al maig anterior van ser gasoil amb un 36,5% menys i amb gasolina també van disminuir en un 7,5%. Pel que fa a vehicles elèctrics se n’han matriculat 15,3 menys. Respecte als vehicles híbrids  se n’han matriculat 67,5 menys que l’any anterior. Dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat 11, un menys que el mateix mes de l’any passat.

Respecte al període entre gener i maig, cal destacar l’augment de matriculacions en els vehicles «Híbrid Gasoil no endollable» amb 19 vehicles més, el que suposa un 43,2% més que el mateix període de l’any passat. També s’han matriculat vuit vehicles més híbrids amb gasolina endollables, que suposen un 4,3% i també han augmentat les matriculacions de vehicles híbrids amb gasolina però endollables, amb dos vehicles més que en el període anterior. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT