PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Un ‘scape rooom’ per a conscienciar sobre les energies renovables

FEDA i Govern presenten la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Per Maria Lozano

Albert Moles i David Farné en la roda de premsa d’ahir.
Albert Moles i David Farné en la roda de premsa d’ahir. | M.L

AAndorra Sostenible, l’Oficina de l’Energia i el canvi climàtic i les Forces Elèctriques d’Andorra organitzen una setmana d’activitats per a celebrar la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, entre el 20 i el 23 de juny, amb l’objectiu d’accelerar cap a una transició energètica, energies netes i una baixada de les factures. El Secretari d’Estat de Transició Energètic, David Forné, va parlar ahir sobre la importància de la transició energètica «Europa té la voluntat de fer una transició energètica arran de l’emergència climàtica, i la crisi energètica que va patir el continent l’any passat», i la setmana serveix per a visibilitzar el repte, va explicar el Director de FEDA, Albert Moles. També va posar èmfasi en la importància de «compartir amb els assistents les preocupacions en aquest àmbit per a poder donar resposta. El problema és complex i la solució és compartir-lo amb la població».
Per una altra banda, Forné va recordar que el sector energètic i el transport són els principals emissor de CO2 al país, ja que genera més del 90% dels gasos d’efecte hivernacle. Va explicar que «l’objectiu d’assolir la neutralitat climàtica l’any 2050 passa per accelerar la transició energètica, amb l’establiment de sistemes de producció d’alta eficiència, la diversificació i el foment de la producció d’energia a partir de fonts renovables». Tot i així , el president de FEDA va destacar que actualment el 67% de l’energia que es consumeix a Andorra és renovable, i aquesta mateixa es forma al Principat o als països veïns.
Un dels altres objectius de la setmana és acostar les infraestructures energètiques del país a la ciutadania, obrint les portes de la central de FEDA Ecotem a Escaldes-Engordany.

Programa d’Activitats/  La Setmana Europea de l’Energia Sostenible començarà el dissabte 17 de juny amb una visita al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 11.00 hores amb una visita al cor de la Central hidroelèctrica a les 17.00 hores i un taller infantil a la mateixa hora. 

El dimarts dia 20 es visitarà una instal·lació fotovoltaica domèstica perquè els interessats puguin conèixer el funcionaement de les infraestructures i, si volen, sumar-se a la transició energètica instal·lant-ne una a casa. El dijous 22 a les 18.00 hores serà el torn de conéixer la xarxa de fred i calor de FEDA a Escaldes-Engordany per a veure el funcionament del sistema de calefacció, i els joves podran fer un scape-room sobre el canvi climàtic al país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT