PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ensenyat constitueix les comissions de la nova legislatura

El síndic va acabar de constituir les nou comissions i els membres que en formaran part

Per Anna Mencos

Imatge de la constitució de les comissions legislatives de la IX Legislatura al Consell General, ahir al matí.
Imatge de la constitució de les comissions legislatives de la IX Legislatura al Consell General, ahir al matí. | Consell General

El síndic general, Carles Ensenyat, va acabar de constituir ahir al matí les nou comissions del Consell General, és a dir, les presidències i vicepresidències de cada comissió legislativa, així com cada membre que en formarà part. Durant el procés, el síndic general va recordar que es va establir el vot ponderat a les comissions i el propòsit de cadascuna d’elles.

Aquesta nova legislatura, estarà formada per nou comissions, tal com recull el Reglament del Consell General en el seu article 46 que va ser modificat el 22 de desembre del 2022.

La Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals serà presidida per Cerni Escalé, del Grup Parlamentari Concòrdia; i la vicepresidenta serà Sílvia Riva, del Grup Parlamentari Demòcrata. Els membres d’aquesta comissió seran Jordi Casadevall, Jordi Jordana, Maria Martisella, Marcos Monteagudo, Carolina Puig i Judith Salazar.

La Comissió Legislativa de Política Exterior serà presidida per Bernadeta Coma, del Grup Parlamentari Demòcrates; mentre que la vicepresidència serà de Pol Bartolomé, del Grup Parlamentari de Concòrdia. Els membres que en formaran part són Meritxell Alcobé, Pere Baró, Cerni Escalé, Marc Magallon, Pere Marsenyach, Carine Montaner, Carles Naudi i Victor Pintos.
Pel que fa a la Comissió Legislativa d’Economia, Meritxell López, del Grup Parlamentari Demòcrata, serà la presidenta, mentre que Pere Baró, del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, serà el vicepresident. Aquesta comissió estarà formada per Pol Bartolomé, Jordi Casadevall, Bernadeta Coma, David Montané, Carine Montaner, Pere Marsenyach, Victor Pintos.

D’altra banda, David Montané serà el president de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost; el vicepresident serà Cerni Escalé, del Grup Parlamentari Concòrdia. Pel que fa als membres, en formaran part Maria Àngels Ache, Pere Baró, Salomó Benchluch, Meritxell López, Carine Montaner, Carles Naudi, Victor Pintosi i Sílvia Riva.
Quant a la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, el president serà Jordi Casadevall i la vicepresidenta, Gemma Riba, del Grup Parlamentari Demòcrata, els membres de la comissió seran Pol Bartolome, Bernadeta Coma, Meritxell López, Marc Magallon, Marcos Monteagudo, Victor Pintos i Sussana Vela.

El president de la Comissió Legislativa de Sanitat, serà Manuel Linares, del Grup Parlementari Ciutadans Compromesos. La vicepresidenta d’aquesta comissió serà Núria Segués, del Grup Parlamentari Demòcrata, i els membres Noemí Amador, Maria Àngels Ache, Meritxell Alcobé, Pere Marsenyach, Carolina Puig, Gemma Riba i Susanna Vela.

La Comissió d’Afers Socials i Igualtat tindrà com a presidenta Noemí Amador, del Grup Parlamentari Andorra Endavant, i la vicepresidència anirà de la mà de Salomó Benchluch, del Grup Parlamentari Demòcrata. Els membres que en formaran part seran Meritxell Alcobé, Cerni Escalé, Carolina Puig, Gemma Riba, Judith Salazar i Núria Segués.

Per un altre costat, Susanna Vela, del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, i Marc Magallon, del Grup Parlamentari Demòcrata, seran la presidenta i el vicepresident, respectivament, de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports. Els membres que en formaran part són Noemí Amador, Maria Àngels Ache, Meritxell Alcobé, Carolina Puig, Síliva Riva i Núria Segués.

Finalment, Maria Martisella, del Grup Parlamentari Demòcrata, i Carine Montaner, del Grup Parlamentari Andorra Endavant, estaran al capdavant de la Comissió Legislativa de Seguiment i de Sostenibilitat de les Pensions de la CASS, com a presidenta i vicepresidenta, respectivament. 

Els membres que en formaran part són Jordi Casadevall, Bernadeta Coma, Jordi Jordana, Manuel Linares, Meritxell López, Judith Salazar i Núria Segués. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT