PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La quota especial d’estiu tindrà unes 600 autoritzacions noves

Aquesta decisió arriba perquè és important que el sector hoteler i de restauració tinguin treballadors suficients

Per Anna Mencos

La ministra de Justícia i interior, Ester Molné, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
La ministra de Justícia i interior, Ester Molné, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFGA/JAViladot

El Govern ha donat llum verda al Reglament de quota especial de temporers d’estiu, en el sector hoteler i de restauració. Així ho ha explicat la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, apuntant que es tracta d’una mesura que ja es va adoptar l’any passat i va funcionar molt bé i per aquest motiu s’ha decidit tornar a implementar. Molné va explicar que la decisió ve perquè «és important pel Govern que les empreses tinguin mà d’obra suficient perquè les empreses puguin treballar amb condicions òptimes». La quota consistirà en 600 autoritzacions ampliables al 30%, i que entraran en vigor quan es publiqui al BOPA (dimecres que ve) i serà vigent fins al 31 d’octubre. La ministra també va recordar que l’estiu passat es van acabar aprovant 1700 autoritzacions temporals i que si es desglossen es pot veure que 1200 venien de la d’hivern i 575 eren nou vinguts.

Tenint en compte que els treballadors de temporada han tingut l’opció de regularitzar la seva situació accedint a un permís de residència i treball ordinari, formant part de la quota general, ara els treballadors en aquest supòsit no es podran acollir a la quota estival. «Hem mirat les regulacions que s’han pogut fer a través de la flexibilització d’aquests requisits, i s’han pogut regularitzar unes 1.300 persones per aquesta via, que pensem que també ajudaran a pal·liar la necessitat de mà d’obra del sector hoteler. Dels 1.300 faltava completar la xifra fins a arribar als 1.700 i és el que s’ha fet amb aquestes 600 autoritzacions de la quota», ha explicat Molné.

Una altra mesura que s'ha aprovat al Consell de Ministres és la modificació del reglament d’Immigració, a fi de modificar a l’alça els requisits econòmics per a poder sol·licitar un reagrupament familiar. Actualment, el règim vigent és que si una persona vol reagrupar, el sol·licitant ha de guanyar el 100% del salari mínim i a més un 70% del salari mínim de cada adult que vol reagrupar i un 40% del salari mínim per cada menor que vol reagrupar.

Amb aquesta modificació, el sol·licitant ha de guanyar el 100% del salari mínim, per cada adult passa a ser el 100% i per cada menor un 70% del salari mínim. La finalitat d’aquesta mesura és evitar fer caure en la precarietat a les famílies tenint en compte l’augment important del cos de la vida que s’ha produït en els darrers mesos. El que vol aconseguir el Govern és que quan una persona reagrupa a la seva família tingui els mitjans suficients per a poder viure al Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT