PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’UdA premia dos projectes d’acció climàtica

El concurs «Què podem fer a l’UdA pel clima» ha distingit els treballs

Per El Periòdic

Imatge dels guanyadors del concurs.
Imatge dels guanyadors del concurs. | UDA

La Universitat d’Andorra va lliurar ahir els premis del concurs «Què podem fer a l’UdA pel clima». Aquest certamen convocat per la Universitat té com a objectiu promoure accions internes que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic, a més d’adaptar-se als seus efectes.

En la primera categoria, la d’estudiants, el premi guanyador va ser l’anomenat «Monotorització i gestió d’espais universitaris», entregat per Angèlica Medina, Cristina Medina i Roger Rodríguez. Aquest projecte proposa el monitoratge de la qualitat de l’aire als espais de la Universitat , mitjançant sensors, més de l’automatització d’un dels horts socials de Sant Julià de Lòria.

En la categoria de personal i altres col·lectius de la Universitat, el treball guanyador va ser del professor Jan Sau. El projecte, titulat «Millora en la conscienciació col·lectiva sobre eficiència energètica a través de serious games», preveu realitzar un joc interactiu del tipus serious games per a afavorir accions quotidianes en el favor de l’eficiència energètica.

La segona edició del concurs vol contribuir a assolir l’Objectiu del Desenvolupament Sostenible número 13, amb l’objectiu de promoure idees realistes aplicables a la Universitat o a la seva comunitat, ja que la voluntat de l’UdA és fer realitat de manera total o parcial els projectes guanyadors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT