PUBLICITAT

Andorra la Vella

Trobada d’autoritats electes i jurades de la capital i Santa Coloma

Serà el proper 29 de juny i inclourà una ruta per la parròquia i un dinar

Per Anna Mencos

Imatge de la presentació de la primera trobada d’autoritats electes.
Imatge de la presentació de la primera trobada d’autoritats electes. | A.M.

El proper 29 de juny se celebrarà la primera trobada d’autoritats electes i jurades d’Andorra la Vella i Santa Coloma des de l’any 1960 fins a l’actualitat. L’exconseller del Comú d’Andorra la Vella i membre del comitè organitzador, Teo Armengol, va explicar que es farà una ruta guiada pels llocs on molts dels participants de la trobada «són culpables» que hi siguin.

Armengol va remarcar que «demanem i fem un crit que qualsevol persona que també hagi estat, ja sigui secretari, comissionat de poble, interventor, autoritats, consellers generals i ministres del Comú d’Andorra la Vella o Santa Colona, es dirigeixin a ells per a poder formar part d’aquesta trobada en la qual «no hem tingut en compte ni el color, ni la ideologia, sinó autoritats que han fet que la parròquia hagi arribat fins on està ara». Les persones interessades es poden posar en contacte amb el comitè organitzador amb el telèfon 324811.La ruta començarà a les 09.30 hores a la plaça del Comú d’Andorra la Vella i es dirigiran cap al Centre Esportiu dels Serradells, un dels llocs més emblemàtics pels assistents i seguidament es dirigiran a l’Estadi Comunal Joan Semmarra.

Sortint d’allà, aniran cap a Santa Coloma per a visitar l’espai Columba i l’església. Ja de tornada al centre de la capital, faran una petita parada al BiciLab, així com mirar el control de les xarxes d’aigües potables i residuals del país, ja que «molts dels que estan aquí han fet soroll perquè estigui com està ara», explicava Armengol.

Tot seguit, si el temps els ho permet, es dirigiran a la capella de Sant Andreu, la que consideren «una de les coses que tenim a Andorra que val la pena visitar». Per a acabar la celebració aniran a l’Andorra Park Hotel on els esperarà un petit dinar i es podran fer la foto de grup.

Pel que fa al càlcul de persones que s’espera, des del comitè organitzador relataven que és difícil saber quants assistents hi haurà, ja que hi haurà molta gent que treballarà i d’altres que estaran de vacances. En aquest moment hi ha garantida l’assistència d’unes 30 persones, tot i que creuen que arribaran a la cinquantena.

Canvis a la parròquia

D’altra banda, els organitzadors van comentar com ha canviat Andorra la Vella des de l’any 1960. «Si tu anessis als anys 60 no coneixeries Andorra la Vella», comentava Armengol, tot afegint que «el quart d’Andorra la Vella, aquella gent que hi havia, era una gent amb molt de futur, sense diners, però amb molt de futur, perquè moltes de les obres que aquests senyors van arribar a realitzar ja se’n parlava a finals dels anys 50 i a principis dels 60. Quan va començar la modernització va ser l’any que hi havia Antoni Puigdellivol de cònsol, l’any 1976, va tenir la genial idea de crear el Prat de la Creu». Explicaven que aquest fet va donar un impuls que va fer que es comencessin a crear altres espais com els Sarradells o l’Estadi Comunal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT