PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany presenta la tradicional festa de la parròquia

L’exposició de l’autobús Fargo serà un dels punts forts de la celebració

Per Alex Montero

El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, i la cònsol major, Rosa Gili, en la presentació d’ahir.
El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, i la cònsol major, Rosa Gili, en la presentació d’ahir. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany ha donat el tret de sortida a les activitats que composaran la tradicional festa de la parròquia d’enguany, emmarcades en la celebració dels seus 45 anys. La presentació dels diferents actes ha anat a càrrec de la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, i del conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, el qual ha manifestat la intenció que enguany la celebració tingui «un caire familiar» i sigui «un moment de convivència i de cohesió per a tots els ciutadans».

Així doncs, les activitats es duran a terme durant el cap de setmana del 17 i 18 de juny, iniciant-se el mateix dissabte a les 12.00 hores amb un concert de la Grossband i la Brass The Gitano Brand, a la plaça Coprínceps. Tal com ha explicat Closa, «aquesta formació serà l’encarregada també d’animar amb música la cercavila que es passejarà per l’avinguda Carlemany a partir de les 18.00 hores». El dia finalitzarà amb el concert de la Coral d’Escaldes-Engordany, a les 20.00 hores a l’Església de Sant Pere Màrtir, i el posterior ball de nit organitzat per l’Associació Balland, que tindrà lloc a la Sala del Prat del Roure. El preu de l’entrada per a aquest últim serà de 10 euros.

Diumenge 18 tindran lloc «els actes centrals», començant a partir de les 10.30 hores, a l’aparcament del Puader, on els més petits realitzaran jocs d’aigua. També podran jugar dins el circuit de circulació viària aprenent les normes bàsiques i senyals de circulació. Una activitat en què «es comptarà amb la presència d’efectius del cos de Bombers, agents de la policia canina i integrants de la Creu Roja». 

Serà aquí també on es trobarà instal·lat el Fargo, l’autobús més antic del país i que s’exposarà per primera vegada al públic. «La reparació d’aquest es troba ja a la meitat i ha estat possible gràcies a aportacions d’entitats com el comú i de petits gestos de la gent», ha remarcat Gili, qui també ha volgut animar «a continuar col·laborant». Closa també ha destacat que la intenció «és començar a fer petites xerrades al voltant del Fargo per a visibilitzar la seva importància».

El parc de la Mola prendrà el seu protagonisme a les 13.00 hores amb l’actuació de l’Esbart Santa Anna, la qual donarà pas a la tradicional arrossada popular de la muntanya. «El tiquet serà de cinc euros i inclourà l’arròs, el plat commemoratiu de la jornada, pa, aigua, vi i gelat», ha explicat Closa. A partir de les 15.30 hores, al mateix parc, serà el torn del grup La Sonsoni, una formació que oferirà música tradicional i danses de l’Alt Pirineu al so de l’acord diatònic i del violí. El punt final a la festa el posarà el grup The Scarlett Brotherhood.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT