PUBLICITAT

Homenatge a la trajectòria i figura de l’exsubsíndic Josep Marsal

Marsal, de 92 anys, va ocupar el càrrec durant l’aprovació l’any 1993 de la Constitució del país

Per Alex Montero

L’exsubsíndic general, Josep Marsal, en l’homenatge d’ahir.
L’exsubsíndic general, Josep Marsal, en l’homenatge d’ahir. | Consell General

Avui, el Consell General ha retut homenatge a la trajectòria i la figura de l’exsubsíndic general Josep Majoral. Un acte que ha comptat amb la presència de diverses figures polítiques, entre elles el cap de Govern, Xavier Espot, i el síndic general, Carles Ensenyat, qui ha posat en relleu «la petjada que Marsal ha deixat en la vida parlamentària d’aquest país i en la contribució que ha fet al bé comú». El fil conductor de l’homenatge l'ha portat l’exconseller general, Jordi Mas, i els síndics Jordi Farràs i Josep Dallerès, els quals han recordat alguns dels moments més especials viscuts al costat de Marsal. No han sigut els únics, ja que la presidenta del Grup d’exsíndics i exconsellers generals (Gesco), Rosa Maria Mandicó, ha volgut fer èmfasi en el fet que Marsal «dediqués una gran part de la seva vida al càrrec, sent generós en el seu temps i dedicant-se a Andorra amb un compromís rigorós». A més, també ha ressaltat la seva «figura clau» per a aprovar la Constitució del 1993, moment en què Marsal ostentava el càrrec.

Marsal, emocionat

Arribats a finals de l’acte, Josep Marsal ha pres la paraula, visiblement emocionat, per a agrair l’homenatge a tots els presents. «En casos com aquest, on la paraula va més enllà que el pensament, només puc donar les gràcies a totes aquelles persones que, d’una manera o d’una altra, han permès que avui estigui aquí». Als seus 92 anys, l’exsubsíndic general no va voler entrar en temes polítics, ja que el seu temps «ja s’havia esgotat», però sí que ha volgut recalcar el sentiment de «pau i prosperitat» per a Andorra. 

Exposició ‘30 anys de la Constitució’

L’homenatge ha finalitzat amb la presentació de l’exposició ‘30 anys de la Constitució’, un recull fotogràfic, periodístic i documental d’un període transcendental d’Andorra: el procés previ a la Constitució, el referèndum  d’aquesta i l’aplicació de la carta Carlemany. Una sèrie de moments en què Marsal va formar-hi part de manera directa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT