PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El tobogan exterior dels Serradells s’inaugurarà el 24 de juny

L’infraestructura que té un cost de gairebé 220.000 euros

Per El Periòdic

Alguns dels participants en el consell d’infants d’Andorra la Vella.
Alguns dels participants en el consell d’infants d’Andorra la Vella. | M.P

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va anunciar, durant la celebració del consell d’infants, que el tobogan de la piscina exterior dels Serradells podria ser inaugurat coincidint amb la festa del poble, el 24 de juny. Així, va posar en relleu que «la idea» és poder posar en marxa aquesta atracció coincidint amb la festivitat de Sant Joan, però va afegir que caldria veure «si el temps ho permet» i també «l’avançament de les obres», de totes maneres s’ha mostrat optimista i ha remarcat que creu que serà «possible».

Així, els infants podran gaudir, durant la festa del poble, d’inflables d’aigua a l’exterior del centre esportiu i també de l’entrada a la piscina de manera gratuïta. En principi, també podran gaudir d’aquest nou atractiu construït al centre esportiu. Aquesta infraestructura ha tingut un cost de gairebé 220.000 euros i s’ha fet amb la idea que sigui un atractiu en els mesos d’estiu.
A banda d’aquestes propostes per a la festa del poble, Astrié també va comentar que durant la festa major d’Andorra la Vella, el primer cap de setmana d’agost, els infants podran gaudir d’inflables, la festa de l’escuma i cinema a la fresca. També per a la festa major de Santa Coloma, que serà els dies 19, 20 i 21 d’agost, hi haurà cinema a l’aire lliure.

Aquestes propostes lúdiques van ser anunciades pel cònsol en el marc de la celebració del consell d’infants, una sessió en què les sis escoles de la parròquia van presentar els seus projectes finals i van ser votats. Astrié va subratllar que han estat projectes que han entrat molt al «detall» fins i tot amb propostes de maquetes i pressupostos i també el fet que «moltes siguin realitzables» algunes fins i tot en un termini de temps curt. El cònsol també va voler incidir en les temàtiques dels projectes, molt «transversals» i que abracen aspectes com la mobilitat, el medi ambient, la cultura o el turisme. En aquest sentit, va voler felicitar els participants, ja que va valorar que s’ha fet «una feina excel·lent».

Els joves consellers van exposar les diferents propostes en les quals han anat treballant al llarg del curs. Així, des de l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella s’ha posat sobre la taula recuperar el camí escolar, amb els objectius de guanyar en seguretat, salut, reduir la contaminació, socialitzar i millorar el trànsit. Astrié va valorar la millora en el trànsit que aquesta proposta pot comportar i també la creació de «comunitat» perquè els infants podrien fer el trajecte caminant amb companys i d’aquesta manera «parlar i no estar tant amb el telèfon».

Des de l’Escola Francesa de Santa Coloma van tornar a posar sobre la taula una proposta que ja es va fer en altre consell d’infants: una biblioteca a Santa Coloma i també que hi hagi més lavabos a parcs que ara no en tenen. El cònsol major va destacar que aquesta biblioteca podria ubicar-se en els locals de la planta baixa de l’edifici del Cedre que es vol destinar a pisos a preu regulat. Va aclarir que en principi està previst posar-hi la ludoteca, però que potser hi hauria espai per a les dues coses.  L’Escola Francesa d’Andorra la Vella va proposar un ‘pump-track’, un circuit d’obstacles per a bicicletes i un camí segur per aanar en bici. Pel que fa al primer projecte la idea és que pogués anar en un terreny al costat del parc fluvial i el cònsol major els va indicar que no es tracta d’una parcel·la propietat del comú i que caldria negociar amb el propietari i va valorar que és una proposta que li agrada «molt». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT