PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els Special Olympics fan parada a Govern abans de marxar a Berlín

Xavier Espot, Mònica Bonell i Alain Cabanes van rebre a la delegació per a desitjar-los molta sort als mundials

Per Sònia Lecha

La delegació dels Special Olympics junt amb el cap de Govern, Xavier Espot, el secretari d’Estat d’Esports , Alain Cabanes, i la ministra, Mònica Bonell.
La delegació dels Special Olympics junt amb el cap de Govern, Xavier Espot, el secretari d’Estat d’Esports , Alain Cabanes, i la ministra, Mònica Bonell. | Govern d\'Andorra.

El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes ahir a la tarda van rebre a la delegació dels Special Olympics que representarà Andorra a Berlín. «Us vull donar les gràcies per haver acceptat la invitació i compartir aquests moments plegats. Encoratjar-vos i desitjar-vos molta sort en la vostra participació en aquest mundial», va expressar Espot. 

«L’esport és un llenguatge universal que supera les diferències culturals, socials, religioses i aconseguir unir a les persones» va comentar el cap de Govern en el seu discurs. Espot va ressaltar la importància de què els membres de la delegació dels Special Olympics hi participin i també, l’esforç que han fet per a arribar-hi. Aquesta és una fita que no seria possible sense la presència d’aquesta institució que «treballa per a fomentar els valors de l’esforç, la companyonia, el treball en equip i el respecte a través de la pràctica de l’esport de les persones amb diversitat funcional», va detallar el cap de Govern. 

Finalment, Espot va voler fer un reconeixement a la tasca que duen a terme tots els membres d’Special Olympics, «sobretot als esportistes que sou l’ànima i la raó de ser d’aquesta institució. Us desitjo molta sort i que gaudiu molt d’aquesta experiència». 

La delegació andorrana que es traslladarà a la capital alemanya està formada per tretze esportistes, dos caps de delegació, sis entrenadors i una persona encarregada dels aspectes mèdics. Andorra tindrà una representació en sis esports: gimnàstica rítmica, boxa, atletisme, bàdminton, judo i natació. 

Els mundials se celebraran del 17 al 25 de juny a Berlín. El primer dia abans de la gala d’inauguració dels jocs, l’Ambaixador d’Andorra a Viena, Jaume Serra rebrà la delegació dels Special, que viatjarà uns dies abans per a realitzar una estada prèvia a la ciutat alemanya d’Olsberg, entre el 12 i el 15 de juny, on se’ls ensenyarà sobre la cultura i les tradicions del poble. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT