PUBLICITAT

Andorra la Vella

Uns 150 alumnes participen en el Fòrum Escola Verda

Tots els centres educatius del país, públics i privats, tenen el segell de sostenibilitat

Per Anna Mencos

Fòrum Escola Verda. Lliurament de guardons escoles maternal i primària.
Fòrum Escola Verda. Lliurament de guardons escoles maternal i primària. | SFGA/JAViladot

Uns 150 alumnes de maternal i primària van participar ahir al matí a la 13a edició del Fòrum Escola Verda. L’acte va tenir lloc a la plaça del Poble d’Andorra la Vella en format de paradetes on els alumnes, provinents de 15 centres diferents, van exposar els seus projectes, tot intercanviant les experiències sobre les activitats que s’han impulsat des de cada centre amb relació a la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Actualment, totes les escoles del país, tan publiques com privades, tenen el segell de sostenibilitat ambiental i formen part de les escoles verdes, després que aquest any l’escola anglesa s’unís al grup.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, va explicar que aquest fet demostra que «les escoles treballen com a temàtic i de manera transversal i tenen aquesta sensibilitat amb el tema».

Casal va remarcar que el conjunt d’alumnes del país, que són gairebé 7.700, tenen aquesta sensibilització del medi ambient i de la importància que des de ben petits es comencin a inculcar els valors de sostenibilitat, ja sigui el coneixement de la biodiversitat, del paisatge, l’ús del reciclatge, reduir el malbaratament alimentari o l’economia circular, entre d’altres.

Per la seva banda, el ministre de Relacions Internacionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, va recordar que des del seu inici el projecte d’Escoles Verdes ha anat creixent, consolidant-se i aconseguint implicar de manera força decisiva als infants amb la conscienciació de qüestions ambientals. El ministre també va apuntar que el fonament en el qual es basa tot el projecte d’escoles verdes és anar seleccionant temes i que es puguin dissenyar polítiques públiques que siguin capaces de construir una petita governança i que, alhora, els alumnes «actuïn com a agents de socialització més enllà de l’escola, envers les seves famílies o generacions més grans», va explicar Baró.

D’altra banda, el ministre va manifestar que Andorra està vivint un creixement urbanístic amb una «tensió territorial», una necessitat de fer un esforç de protecció del paisatge, i que a la vegada s’ha de fer compatible amb un determinat model econòmic. Per aquest motiu, Baró recalcava que «Andorra està patint unes contradiccions ambientals que fan que aquesta conscienciació dels alumnes sigui més important que mai».

L’acte va comptar amb un lliurament de guardons que es van entregar als representants de cada centre educatiu. També es va fer entrega dels  adhesius d’Escola Verda i la placa Escola Verda al centre British College of Andorra que s’ha adherit enguany. Aquest dijous tindrà lloc la segona part de l’esdeveniment dirigit als alumnes de secundària i batxillerat.

Reunió per a abordar l’aprofitament de la biomassa forestal/ El ministre Casal va assegurar que en les properes setmanes el Govern es reunirà amb les corporacions comunals per a abordar l’aprofitament de la biomassa forestal. «És una temàtica transversal, d’una banda, perquè toca a diversos comuns, però també a diferents departaments de l’executiu», va explicar Casal. També va recalcar que és important que es pugui parlar per tal de generar altres vies d’energia al país i per a fomentar la gestió dels boscos. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT