PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Encamp identifica 39 fotografies antigues durant aquesta setmana

La finalitat és que la ciutadania identifiqui els figurants que apareixen

Per El Periòdic

Un moment de la trobada per a identificar fotografies antigues d’Encamp.
Un moment de la trobada per a identificar fotografies antigues d’Encamp. | M.P

En el marc de la Setmana dels arxius, impulsada per l’Arxiu Nacional d’Andorra, el comú d’Encamp va presentar l’activitat ‘Fem memòria, Encamp!’, una exposició de fotografies antigues de la parròquia ubicada a la plaça dels Arínsols que té com a objectiu que la ciutadania, especialment la gent gran, identifiqui tots els figurants que hi apareixen, la ubicació i la data. La iniciativa, que es va posar en marxa dilluns i s’allargarà fins divendres, va viure ahir el seu gran dia, tal com va assegurar el tècnic de museus i tradicions del comú, Robert Lizarte, «avui és el dia en què ens trobem amb la gent gran per tal que identifiquin les imatges». 

Concretament, la corporació va exposar una cinquantena de fotografies que daten d’entre el 1900 i el 1980, totes elles sense un autor conegut i sense haver identificat qui són les persones que hi surten representades. Lizarte va posar en relleu que les instantànies mostren situacions quotidianes que s’han anat recopilant al llarg dels anys sense cap mena de dada i, per tant, la finalitat «és recuperar els noms de les fotos, qui eren les persones i en quina situació estaven». Des del comú, a més, s’han mostrat «molt agraïts» de l’acollida que està tenint aquesta acció «perquè està sent un èxit» i, de fet, la participació de gent gran de la parròquia ja ha permès a hores d’ara revelar els detalls d’algunes de les imatges. 

Cal assenyalar que les fotografies exposades pertanyen a l’arxiu del comú i es vol aprofitar aquesta setmana per a  «posar una mica d’ordre» a tot el material recopilat durant anys. A més, Lizarte va manifestar que es tracta d’una mostra que «pot gaudir tota la societat perquè són moments històrics». Tot i que la trobada amb la gent gran es va dur a terme ahir, la corporació també disposa d’un codi QR que permet veure les fotografies i omplir un formulari en línia per a fer-ne la identificació de forma telemàtica. 
Finalment, i arran de la bona resposta del públic, Lizarte va avançar que no es descarta organitzar una altra acció similar per a acabar d’identificar els detalls de les més de 400 imatges anònimes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT