Laia Taulats venç la Copa d’Espanya d’escadala en bloc sub18

L’andorrana tanca el torneig amb una segona plaça a Madrid, i la suma de punts li dona el títol

Teulats a dalt del podi.
Teulats a dalt del podi. | Efecte Boomerang

Laia Taulats és la nova guanyadora de la Copa d’Espanya de Bloc 2023 en la categoria Sub18, que va acabar aquest cap de setmana amb la disputa de la tercera i darrera prova de l’any al parc Juan Carlos I de Madrid. En la competició, la jove tecnificada va pujar al podi de la prova com a segona classificada, i amb la suma dels punts se li atorga el calaix més alt d’aquest.

La cita madrilenya va posar el punt final a aquesta competició composta de tres proves, en la que van ser presents els millors del país, amb un total de 350 escaladors, sota la tutela de la FEDME. Així doncs, l’andorrana, en sub18 femení, va passar a la final dominant la seva categoria en primera posició. A la final, per qüestions estratègiques només gràcies a un intent més que la seva contrincant India Persson, va acabar aconseguint el seu segon calaix a podi. A més, també va participar en la categoria absoluta, on va acabar en 10a posició de la classificatòria.

Els altres tecnificats de la FAM que van participar en el certamen són Pol Sagartal i Nicolau Taulats. Pel que fa al primer, en sub14, va fer la seva primera participació en una Copa d’Espanya finalitzant penúltim, mentre que Teulats va començar desconcentrat en la ronda classificatòria i ho va acabar pagant amb un 12è lloc sense poder passar a la final.

La valoració dels dos tècnics, Noam Goldin i David Gambús, és que hi ha un gran avenç en l’equip del Principat, i van explicar que continuaran treballant per a millorar el nivell dels joves tecnificats, així com els coneixements d’aquest esport en la disciplina d’escalada en bloc, molt difícil i molt tècnica, i sobretot aconseguir fer-lo créixer a Andorra, segons va informar la FAM.