Joan Vinyes finalitza en segona posició en el III Rally Reino de León

L’andorrà va liderar gran part de la prova, però al final no va poder concretar el triomf

La dupla Vinyes-Mercader al segon caixó.
La dupla Vinyes-Mercader al segon caixó. | FotoEsport

La dupla formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader (Hyundai Rally2 R5 - Team Rallycar) va aconseguir la segona plaça de la classificació final del III Rally Reino de León, tercera prova del calendari de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra. Els pilots de Hyundai-Andorra van estar al capdavant de la provisional del ral·li durant bona part de la segona etapa, però en un final disputat en condicions caòtiques no van poder concretar el triomf.

La climatologia va condicionar l’elecció de la posició de sortida. El shakedown, una especial molt trencada de quatre quilòmetres, es va iniciar amb una calor sufocant, però amb l’amenaça de pluja molt present. Es van completar les dues hores del test sense contratemps, i els del Team Rallycar van ocupar la quarta posició en la classificació. A partir de les 19.00 hores es va iniciar el ral·li, amb la meteorologia respectant als pilots i en conseqüència amb molta pols, sobretot en l’especial A, a més d’una gran quantitat de pedra solta i forats a les pistes. Així, els pilots de Hyundai-Andorra van marcar l’escratx en l’especial inicial mentre que en la següent es van situar en la tercera plaça, acabant aquesta primera etapa en la segona posició absoluta a 2”200 dels líders, Oriol Gómez-Andres Blanco.

La recta final del ral·li marcada per una pluja torrencial, i a pesar que durant la nit va ploure i l’estat de les pistes eren tota una incògnita, Vinyes va començar a l’atac. Va ser el més ràpid en les tres primeres especials del dia i es va situar líder de la classificació absoluta. Va mantenir el primer lloc fins al primer pas per l’especial D (octava cronometrada de la prova), una virolla en aquesta cronometrada perdent temps i el lideratge de la cursa, situant-se en la segona plaça a 1”4 del líder (Quintana-Martinez).

A partir d’aquest instant, la neutralització de la següent especial (B3), la disputa del segon pas per a l’especial D i l’especial urbana, les dues en condicions dantesques, no van ser l’escenari apropiat per a l’andorrà per a recuperar la posició de privilegi. La pluja va deixar la D2 molt complicada, la part inicial seca, la intermèdia amb grans tolls d’aigua i la final, de nou, sense una gota d’aigua, deixant a Vinyes-Mercader al segon caixó.