PUBLICITAT

Xavier Espot i Mariona Cadena visiten l’Institut Andorrà de les Dones

Tots dos van traslladar el seu compromís d’avançar de manera ferma cap a la igualtat

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, durant la visita a l’Institut Andorrà de les Dones.
El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, durant la visita a l’Institut Andorrà de les Dones. | SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, van visitar ahir per primera vegada l’Institut Andorrà de les Dones. Es tracta d’un organisme de nova creació amb seu social a l’Encaix des de l’abril passat, el qual va ser cedit pel comú d’Andorra la Vella. «Volem traslladar el nostre compromís per a avançar de manera ferma cap a la igualtat i la no discriminació per raons de sexe», van mencionar Espot i Cadena, afegint la intenció de consolidar «la incorporació de la perspectiva de gènere tant en les polítiques públiques com en les relacions laborals».

Una situació que, tal com va explicar Espot, es va fer palès al llarg de la legislatura passada amb l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva, la creació del Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) o amb la constitució del propi Institut. El cap de Govern també va fer èmfasi en la posada en marxa de la secretaria encapçalada per Cadena, la qual té l’objectiu de «garantir la transversalitat de les polítiques d’igualtat de gènere, així com d’impulsar encara més l’acció governamental en aquest àmbit».  La presidenta de l’Institut, Montserrat Ronchera, va agrair la visita i els va traslladar una proposta de reglament de funcionament de l’organisme, que el Govern examinarà i retornarà en les pròximes setmanes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT