PUBLICITAT

Govern reforçarà la implicació de la CEA en la nova legislatura

Espot i el president de la junta directiva de la Confederació, Gerard Cadena, es van reunir durant el dia d’ahir

Per El Periòdic

Imatge de la reunió d’ahir a l’edifici administratiu de Govern.
Imatge de la reunió d’ahir a l’edifici administratiu de Govern. | Govern d\'Andorra

L’edifici administratiu de Govern va rebre ahir la reunió del cap de Govern, Xavier Espot, amb la junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la qual va estar encapçalada pel seu president, Gerard Cadena. Una trobada que va suposar la primera presa de contacte amb l’entitat, on aquesta va expressar els diferents temes que consideren prioritaris en aquesta nova legislatura i en els quals busquen opinar i tenir una participació activa enfront de les diverses decisions a tenir en compte. 

Seguint aquesta línia, el cap de Govern va voler reafirmar el seu compromís a reforçar la implicació del sector empresarial en els grans reptes de la legislatura, com per exemple la reforma de la Llei d’inversió estrangera o del sistema de pensions. A més, també es van comprometre a mantenir trobades informatives periòdiques amb l’objectiu d’informar a la CEA sobre l’estat de les negociacions amb la Unió Europea, en relació amb la lliure circulació de persones.

Per la seva banda, la Confederació Empresarial Andorrana va fer èmfasi en el fet d’aportar la seva veu en qüestions relacionades amb l’aeroport, el desenvolupament d’un pla sectorial per a implicar el sector privat en les accions per a dinamitzar al mercat immobiliari, així com al fet de continuar treballant en el desenvolupament de la marca ‘Andorra’ i a desenvolupar una àrea econòmica als Pirineus, amb la col·laboració transfronterera de Catalunya i d’Occitània i la voluntat que l’arribada de projectes internacionals sigui productiva, diversificadora i creadora de llocs de treball.

Un altre dels temes que es van posar sobre la taula va ser la voluntat d’impulsar amb  els set comuns del Principat i el ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, encapçalat per la ministra Conxita Marsol, el projecte presentat per la CEA en relació amb la promoció d’habitatge a preu assequible a través de diferents concessions. Cadena també va remarcar la voluntat de la patronal de dinamitzar i fer més fructífer el debat en el si del Consell Econòmic i Social (CES), per tal que aquest ens esdevingui realment un òrgan de consulta proactiu i eficaç amb l’administració. 

Així doncs, i tal com s’ha fet en la darrera legislatura, el Govern mantindrà reunions periòdiques amb la CEA per a treballar conjuntament en el desenvolupament de diverses iniciatives d’interès general.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT