PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Ministeri de Medi Ambient lliura 52 contenidors de piles

Durant el passat any es van recollir fins a set tones de piles en 659 punts de recollida

Per Maria Lozano

Imatge de l’acte del lliurament dels contenidors de piles.
Imatge de l’acte del lliurament dels contenidors de piles. | SFGA/JAViladot

En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient celebrat ahir es va entregar a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) nous contenidors per a dipositar piles ja usades. La Fundació treballa juntament amb la col·laboració de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia per a la recollida selectiva d’aquests productes i de mòbils en desús.

Així doncs, el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, va lliurar a la fundació un total de 52 contenidors que complementaran els 659 punts de recollida que hi ha en tot el país, amb la finalitat d’incrementar la recollida d’aquest residu, ja que és perillós per al medi ambient si no es recicla com cal.

La directora dels serveis sociolaborals de la fundació, Dolors Martínez, va explicar que «actualment tenim quatre persones dedicades a la recollida de piles» i va explicar el dia a dia dels seus treballadors: comencen a les instal·lacions que tenim a Sant Julià de Lòria; allà agafen els seus estris, principalment un carro per a recollir les piles i, en transport públic o furgoneta comencen a fer un circuit, normalment passen per 40 o 50 punts de recollida cada equip.

Martínez a més, va explicar que «nosaltres comptem amb la prestació de serveis per part del Ministeri de Medi Ambient, i és una oportunitat per a oferir llocs de treball», ja que la fundació treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. Respecte als valors empresarials, va destacar que «poder treballar amb la recollida de piles és una oportunitat de contribuir amb el medi ambient. Nosaltres ho tenim com un valor afegit a les nostres línies de negoci i hem intentat reduir plàstics i residus en les línies de càtering i obtenció de productes, pel fet que optem per productes com la fusta, que són naturals, o que es puguin o siguin reciclats».

Dia Mundial del Medi Ambient/ Casal, en el marc del Dia Mundial de Medi Ambient, va recordar que «Avui és important recordar aquelles bones accions que hem de dur a terme per a protegir el medi ambient. Hem d’intentar millorar sempre i intentar recollir els residus que podem». A més, va recordar que Govern fa la gestió dels residus, però va acompanyat dels comuns, que són els que fan la recollida selectiva.

Al llarg de tota la setmana, el ministeri ha preparat altres activitats, com l’organització del fòrum d’escoles verdes i l’entrega del premi del concurs de fotografies de l’aigua. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT