PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Baró pregunta pels ciberatacs i els recursos per a combatre’ls

El conseller vol conèixer el nombre de ciberatacs i el percentatge comparatiu

Per El Periòdic

El nou president del PS, Pere Baró, a la seu del partit.
El nou president del PS, Pere Baró, a la seu del partit. | PS

El conseller general del partit socialdemòcrata, Pere Baró, va entrar ahir unes preguntes escrites a la Sindicatura en relació a la ciberseguretat i els atacs que es produeixen en aquest àmbit i que recentment han augmentat amb missatges fent-se passar per una entitat bancària del país. 

Per una banda, el conseller vol conèixer el nombre total de ciberdelictes que s’han detectat durant el 2022 i 2023, dividits per tipus delictiu, així com el percentatge comparatiu dels atacs registrats el 2022 respecte a l’any anterior, i quina era la tipologia d’aquests delictes.

Baró també va preguntar pel Grup de Delictes Tecnològics del cos de policia per tal de saber quin és el procediment que s’empara en la detecció d’aquesta mena d’atacs, quantes persones estan treballant actualment en aquest departament i quins són els càrrecs que ocupen, així com el percentatge entre el nombre total de membres que té el Grup de Delictes enguany respecte a l’any anterior.

Una de les altres preocupacions del conseller era sobre si l’administració pública, així com entitats i societats parapúbliques, com poden ser el SAAS, la CASS o Andorra Telecom, entre d’altres, es troben preparades per a combatre i defensar-se d’aquest tipus d’atacs cibernètics que estan vivint actualment les entitats bancàries.

Finalment, el conseller general socialdemòcrata ha sol·licitat per l’estat de la plaça que va deixar la sergent l’any 2021, i que en cas que aquesta plaça continui deserta quina és la previsió que té el Cos de Policia d’Andorra per a cobrir-la. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT