PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo regula la participació ciutadana en iniciatives populars

La ciutadania podrà proposar projectes a l’administració pública

Per El Periòdic

Imatge de la parròquia de Canillo.
Imatge de la parròquia de Canillo. | Comú de Canillo

El comú de Canillo va aprovar el passat dimarts en el Consell de Comú l’ordinació que permet als ciutadans proposar iniciatives reglamentàries populars. Aquest fet serveix per a regular el dret dels ciutadans a proposar projectes i a donar suggeriments i opinions a l’administració pública comunal, fet que fomenta la presa de decisions públiques tenint en compte les necessitats i les preferències dels habitants de la parròquia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular la participació i la col·laboració en la definició de les polítiques i inversions públiques.

Des del comú es considera que l’aprovació és una fita important, ja que a més de promoure la participació dels ciutadans en la presa de decisions, «enforteix la democràcia local i alhora demostra el compromís de l’administració per a respondre a les necessitats de la comunitat, ja que aportant les seves idees i perspectives es millorarà la qualitat de vida de tothom». L’ordinació també estableix una mínima participació d’infants i adolescents que el comú ja tenia anteriorment incorporada a la seva activitat institucional.

L’òrgan competent per a iniciar el procediment administratiu una vegada s’ha rebut una iniciativa reglamentària popular és la Junta de Govern del Comú, que posteriorment valorarà la proposta dins d’un termini de tres mesos. 

Dins d’aquest termini des de la presentació s’ha de notificar als promotors la seva decisió i en cas que la valoració sigui positiva, s’elaborarà una proposta d’articulat per a regular la iniciativa concreta i elevar-la al Consell de Comú per a la seva aprovació. 

El Consell de Comú, a proposta de la Junta de Govern, adoptarà els mecanismes de seguiment de les opinions expressades pels infants i adolescents amb la finalitat de poder identificar els seus problemes, les seves expectatives tan pel que fa al seu benestar subjectiu com quant a l’interès públic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT