PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

34 participants en el primer Duatló la Massana-Ordino

La finalitat és fixar l’esdeveniment com a cita anual per a fomentar l’esport entre els més petits

Per El Periòdic

Participants de la Duatló a la línea de sortida.
Participants de la Duatló a la línea de sortida. | Eduard Comellas.

Ordino va estrenar ahir el Duatló familiar la Massana - Ordino, un esdeveniment que s’ha fixat l’objectiu de convertir-se en una cita anual per a fomentar l’esport entre els més petits i enguany va comptar amb 34 participants. Aquest certamen, tal com va recordar el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú, Jordi Serracanta, substitueix l’antiga travessa que s’organitzava de manera conjunta entre les dues parròquies tenint en compte que «el calendari de travesses cada vegada està més atapeït», fet que provocava un descens en la participació. D’aquesta manera, es va optar per un nou format «destinat sobretot a les famílies, ja que és el que ens faltava» per tal d’oferir alternatives a les persones que volen participar en competicions no professionals. 

El Duatló va comptar amb dos recorreguts ben diferenciats, el curt i el llarg. Pel que fa al primer, consistia a fer 4,2 quilòmetres en bicicleta i altres tres quilòmetres a peu, mentre que el llarg era de 4,4 quilòmetres en bicicleta i sis a peu. En la cursa curta, Feliu Melsió de l’equip ‘Xino Xao’ (00:06:31); Pep Melsió, també de l’equip ‘Xino Xano’ (00:44:17), i Pol Caubet de l’equip ‘Boscos Power’, van quedar en primera, segona i tercera posició respectivament. Quant a la cursa llarga, els guanyadors van ser Ian Marcos, que es va fer amb la primera posició amb un temps de 00:56:48; Andreu Izquierdo, que va quedar segon registrant un crono de 00:58:41, i Bernat Melsió, que va tancar el podi amb un temps de 01:00:57. 

«La participació creiem que està bé. Tothom ens va donar un retorn molt satisfactori i ens han dit que repetiran», va indicar Serracanta, a la vegada que va afegir que també es confia en el ‘boca-orella’ per tal que la competició familiar vagi creixent any rere any. El conseller, però, també es va mostrar conscient que l’elevat volum d’esdeveniments esportius organitzats per al cap de setmana passat els va penalitzar. De fet, va assegurar que inicialment el Duatló estava prevista per al dissabte passat, però finalment es va decidir posposar-la fins ahir per tal de no coincidir amb la pedalada popular organitzada pel Govern i el comú d’Andorra la Vella. 

Amb tot, des del comú s’afirma que «ha estat un bon tret de sortida a aquest nou format», ja que, precisament, «és del que es tracta amb aquesta col·laboració entre la Massana i Ordino». De cara a futures edicions, el conseller va apuntar que la idea és celebrar aquestes curses entre el 15 de maig i el 15 de juny aprofitant que aquest és el temps en què es comencen a organitzar tot el reguitzell d’activitats a l’aire lliure.

PUBLICITAT
PUBLICITAT