PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alumnes de sisè calculen la petjada de CO2 d’una escola

Una seixantena d’alumnes col·laboren en el projecte ‘Janer neutre en carboni’

Per El Periòdic

Alumnes del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma.
Alumnes del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma. | M.R.

Els alumnes del Col·legi Mare Janer de Santa Coloma han participat en un projecte que porta per nom ‘Janer neutre en carboni’, que busca calcular la petjada de carboni de l’escola tenint en compte el consum dels diferents combustibles, els residus generals i l’ús de productes de neteja, folis o material escolar.

Una seixantena d’estudiants de sisè van decidir no quedar-se de braços plegats i, preocupats pel medi ambient, el canvi climàtic i una notícia publicada sobre l’assoliment de la neutralitat de carboni per a l’any 2050, van decidir posar en marxa una iniciativa per a aportar el seu granet de sorra.

En la presentació de resultats han exposat que «algunes de les coses que emeten més emissions són la cuina, la calefacció, els radiadors i el transport públic», explicava Nil, un dels alumnes portaveus del projecte. Per a resoldre part d’aquests problemes, l’alumne proposa anar a l’escola caminant o amb bicicleta, crear un aparcament de patinets o, fins i tot, instal·lar plaques solars.

El projecte, encapçalat pels tutors Marta Aguilera, Olga Castells i Jordi Ballester, va rebre el suport de treballadors d’Andorra Recerca i Innovació. Ells els van poder assessorar i ajudar quant a coneixements i recursos.
Amb totes les propostes de l’alumnat, des de la direcció del centre es valorarà quin d’aquests suggeriments es pot acabar duent a terme. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT