PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra 2025

Espot considera un honor que el Principat sigui la pròxima seu per a celebrar els Jocs dels Petits Estats d’Europa

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de recollir el testimoniatge dels Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE).    Video Ana Audio Ana
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de recollir el testimoniatge dels Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE). Video Ana Audio Ana | Omar Camilleri

Andorra serà la pròxima seu que acollirà els Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE) el 2025. El passat dissabte al vespre el cap de Govern, Xavier Espot, va recollir el testimoniatge dels JPEE que acrediten aquest fet. Durant la cerimònia de clausura dels Jocs, celebrats a aquest arxièlag del Mediterrani, Espot va replegar la bandera de la competició en mans del ministre d’Esports de Malta, Clifton Grima. 

Espot va destacar que és un honor per a Andorra agafar el relleu d’aquests jocs «perquè són un clar exemple d’esforç per a impulsar els valors de l’olimpisme, especialment entre els més joves, amb la implicació ciutadana, i per a destacar el paper rellevant dels Petits Estats d’Europa». El cap de Govern, va indicar, a més, que comença «el compte enrere» per a acollir l’esdeveniment al país, que tindrà com a objectiu ressaltar els valors educatius, l’exemplaritat i la responsabilitat social d’Andorra.

El cap de Govern va voler recordar que Andorra serà la tercera vegada que acollirà uns Jocs dels Petits Estats d’Europa, després de fer-ho amb gran èxit i implicació de tota la ciutadania el 1991 i 2005, «ja fa anys que ens coordinem per a celebrar els jocs al nostre país de la millor manera possible i estic segur que Andorra sabrà organitzar uns molt bons jocs i que la població sencera s’hi implicarà».

Durant el passat dissabte, Espot i el secretari d’Estat d’Esport, Alain Cabanes, van assistir a les darreres competicions. Al matí van presenciar l’or de Vicky Jiménez i al migdia van seguir les darreres proves d’atletisme, on Nahuel Carabaña i Duna Viñals van aconseguir medalla de plata i Dayane Huerta de bronze. 

En l’àmbit esportiu, la delegació andorrana ha obtingut durant aquests jocs celebrats a Malta un total de 21 podis, dels quals cinc han estat medalles d’or. Cabanes va destacar del medaller la paritat i el pes de la representació femenina en aquest. A més, va assegurar que «aquest resultat ens anima, veiem una progressió positiva respecte a Montenegro i cal tenir en compte que és una delegació jove, que té una gran projecció per als pròxims jocs». 

Precisament, la delegació d’enguany va comptar amb un total de 66 esportistes, 40 més que en la darrera edició dels Jocs de Montenegro. Els andorrans van participar en les disciplines de natació, atletisme, tennis taula, tir, rugbi i bàsquet. La cerimònia de clausura va comptar amb la presència de tots els països participants en els jocs: Xipre, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco, Montenegro, San Marino i Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT