PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tornen les sortides guiades al camí hidroelèctric

L’objectiu d’enguany és superar les xifres de visitants de l’any passat

Per El Periòdic

Una sortida guiada aquest cap de setmana.
Una sortida guiada aquest cap de setmana. | ANA

Arribar a més gent i que hi hagi més afluència que l’any passat és l’objectiu d’enguany de les sortides guiades al camí hidroelèctric. Així ho va expressar la coordinadora del MW Museu de l’Electricitat, Kàtia Vilana.

L’any passat es van registrar 1.400 persones, una xifra que igualava les dades d’abans de la pandèmia. El perfil de visitants són un 50% turistes i un 50% persones del país. Vilana considera que el grup de persones de fora podria ser encara més nombrós.

Les sortides es duen a terme cada dissabte dels mesos de maig, juny i setembre a les 11.00 hores, i els mesos de juliol i agost, de dimarts a diumenge en quatre horaris diferents: a les 10.00, les 12.00, les 15.00 i les 17.00 hores.

Durant el recorregut s’explica la història del lloc i s’incideix en el fet que aquesta infraestructura hidràulica és una part indispensable «en la producció energètica del país». A més, l’energia que es genera és 100% renovable.

La ruta comença a la casa dels guardes, després es visiten espais com la sala de màquines del funicular o la galeria tècnica de la presa, i finalment es dona la volta al llac, on s’explica la funció que tenen els canals que envolten l’estany i s’emfatitza en la seva importància en la generació d’energia hidroelèctrica. 

La coordinadora del MW Museu de l’Electricitat va destacar que els visitants surten satisfets de la visita i asseguren que «és una visita molt especial, diferent a la que es fa a un museu o a una visita més tradicional». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT