PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino instal·larà 200 plaques fotovoltaiques

El comú les vol col·locar a dos equipaments de la parròquia

Per El Periòdic

El centre de congressos d'Ordino.
El centre de congressos d'Ordino. | ARXIU ANA

El comú d’Ordino vol equipar de tecnologia solar fotovoltaica dos equipaments de la parròquia. Per a fer-ho, ha convocat dos concursos públics nacionals. La idea del comú és instal·lar les 200 plaques fotovoltaiques a l’ACCO (aparcament del Puiet, Escola bressol i ACCO) i la Casa Nova- l’edifici de pisos annex a l’edifici administratiu del comú-.

Per a l’edifici ACCO es demana la instal·lació de 149 plaques fotovoltaiques amb una superfície de 280 metres quadrats que generaran 57 kilowatts i a l’edifici de Casa Nova, la instal·lació de 48 plaques que corresponen a 90 metres quadrats que generaran 18 kilowatts. El termini per a fer els treballs és de 30 dies després de l’adjudicació del concurs. Són façanes amb orientació sud, per a les quals s’ha escollit un model de placa fosca que queda integrada a la teulada per a evitar la contaminació visual.

Segons el comú, aquesta inversió es fa per a millorar l’estalvi energètic i per a fomentar l’ús d’energia verda. Es vol evitar l’ús del gasoil per a l’aigua calenta a espais com l’Escola bressol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT