PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La primera proposta del projecte educatiu de la Fundació ONCA clou amb totes les sessions plenes

La iniciativa té com a objectiu formar els més petits en el món musical i fer viure la música en família

Per El Periòdic

Un moment de l'espectacle 'Söns pels més menuts' celebrat al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany.
Un moment de l'espectacle 'Söns pels més menuts' celebrat al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. | ANA/M.P.

La Fundació ONCA (integrada pel Govern i Creand Fundació) ha donat aquest dissabte el tret de sortida a una nova edició del projecte educatiu, una iniciativa que té com a objectiu formar els més petits en el món musical i fer viure la música en família. La primera proposta del cicle, que s'ha desenvolupat a la sala Prat del Roure d'Escaldes-Engordany a càrrec de la companyia Pels més menuts, ha estat l'espectacle Söns pels més menuts, una experiència sensorial per als nadons i les seves famílies mitjançant un format de proximitat que ha exhaurit totes les entrades en els tres passis que han tingut lloc a les 10.00, les 11.00 i les 12.00 hores.

El fundador de la companyia, Adrià Bauzó, ha explicat que aquest és «un espectacle ideal per compartir en família», ja que «el nostre objectiu principal és el d'acostar l'experiència cultural a les famílies» i, especialment, als primers anys de vida dels infants. «El que busquem amb l'espectacle és la naturalitat. Treballem amb materials molt naturals i, sobretot, amb la sonoritat», ha afegit. Pel que fa a l'èxit en la venda d'entrades, Bauzó ha posat en relleu que «tots els concerts que portem arreu estan plens» i, en aquest sentit, s'ha mostrat satisfet del fet que hi hagi moltes persones que decideixin repetir l'experiència.

L'espectacle Söns pels més menuts no és un qualsevol, ja que sota una atmosfera onírica, rústica i circense, aquest concert trenca amb el format habitual de la companyia. Així, els assistents s'han anat trobant al llarg de la funció amb escenes musicals, sons, olors, imatges poètiques, ombres màgiques, que els han transportat a un viatge fins a l'interior dels seus millors somnis. El repertori musical, a més, ha ofert un recorregut per clàssics de Shostakovich, Bach, Debussy, Ravel o Satie, i també hi ha hagut temps per interpretar peces actuals.

Després d'aquesta proposta, el segon concert familiar serà el dissabte 14 d'octubre a càrrec de la companyia Com Sona? amb l'espectacle Tararí a l'escenari del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany i amb dos passis matinals, a les a dos quarts d'onze i a les dotze del matí. Finalment, el tercer concert familiar serà el dissabte 2 de desembre, amb Buffa!!! de la Companyia Badabotó, segons informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT