PUBLICITAT

Interior només vol allargar una hora l'apertura de les discoteques

  • El col·lectiu dels locals nocturns està disposat a no servir alcohol la darrera hora de la nit si es tanca a les sis
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Djs en una sala d'una discoteca. Foto: EL PERIÒDIC

El decret està redactant-se perquè pugui estar a punt abans d'eleccions. Els horaris dels locals d'oci nocturn i també els dels restaurants s'establiran a través d'una norma del Govern que pretén “posar al dia el decret dels veguers que es va reformar als 90 i que ha quedat obsolet”, segons va explicar el ministre d'Interior, Víctor Naudi. Tot i això des d'aquest departament ministerial han manifestat que estan disposats a ampliar només una hora els actuals horaris, la qual cosa en el cas de les discoteques seria fins les cinc de la matinada i no fins les sis com havien reclamat des de l'Associació de Locals Nocturns d'Andorra (ALNA). Aquest fet suposarà un conflicte d'interessos entre el col·lectiu i també entre l'Executiu, ja que la intenció que té el Govern de prohibir la venda d'alcohol la darrera hora de l'horari dels locals nocturns està ben vista per l'ALNA si aquest dura fins les sis del matí..

Tot i que el ministre d'Interior no ha volgut marcar una hora concreta, en declaracions a aquest rotatiu ha insistit en què la intenció del Govern és augmentar l'horari una hora. Això sí, Naudi va explicar que aquesta ampliació horària serà més permissiva en dates concretes com els festius, cap d'any o festes majors.

Pel que fa a la prohibició de no servir alcohol la darrera hora, des de l'ALNA troben positiva aquesta mesura si l'horari dels caps de setmana és més ampli. El col·lectiu vol tancar les discoteques a les sis del matí. «De cinc a sis pot ser l'hora sense alcohol, aquesta mesura té sentit si l'horari de tancament s'allarga el suficient», va explicar Joel Orobitg, president de l'ALNA.

La nova regulació dels horaris pretén «allargar més el temps als locals d'oci i posar una hora per cada tipus de local perquè els joves no es queden al carrer i surtin de manera esglaonada», va manifestar Naudi. A més la prohibició de la venta d'alcohol la darrera hora de la nit té la finalitat de prevenir accidents de trànsit a les carreteres. Naudi va explicar que aquesta mesura que es preveu s'apliqui en el nou decret «té l'objectiu de vetllar per la seguretat de les persones».

El passat dilluns des del Govern es va donar un text base a l'ALNA sobre aquesta regulació sense concretar cap hora. El col·lectiu va presentar les seves esmenes reclamant un horari esglaonat segons les tipologies dels locals. Per als restaurants van demanar tancar fins la una de la matinada amb la possibilitat de tenir llicències per obrir fins més tard puntualment. Els pubs reclamen es tanquin a les tres i les discoteques a les sis (dues hores més tard que l'hora establerta en l'actualitat). L'horari entre setmana volen que sigui una hora menys que el reclamat per al cap de setmana per a cada tipologia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT