PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Or de les Grandalles

Els Isards es pengen el bronze, mateix premi que Bernat i Tomàs Lomero en els 50 metres papallona

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge de l’equip femení del rugbi a set, guanyadores de l’or.
Imatge de l’equip femení del rugbi a set, guanyadores de l’or. | FAR

Nova medalla per a la delegació andorrana, i no una qualsevol. L’equip femení de rugbi a set, després del magnífic inici de dimecres, es va penjar ahir la medalla d’or després de vèncer per 15-19 a Malta a la final. Així, sumen el quart or de la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats de Malta després del de Nàdia Tudó, Nahuel Carabaña i Pol Moya, arribant a les 17 medalles totals per als tricolor. 

Rugbi / L’equip femení de rugbi a set ja va fer molt bon paper a la fase de grups, guanyant els tres matxs i assegurant-se el pas a la final per a lluitar per la primera plaça. I així va ser. Ahir al matí va tenir lloc aquest duel, on les Grandalles es van enfrontar contra Malta, rival contra qui ja van jugar dimecres i van vèncer per 15-19, i amb un partit més que disputat, que va finalitzar per 19-21, van assolir l’or del torneig i el quart de la delegació tricolor als Jocs.

Per la seva part, l’equip masculí va jugar dos matxs per a tancar la fase de grups. El primer va tenir lloc al matí, on els andorrans van endur-se la victòria amb un contundent resultat de 52-0 contra Xipre. Al segon duel, per la tarda, es van enfrontar contra Mònaco, que venia de perdre pel matí 24-7 contra Malta. Els Isards van fer mèrits del seu nivell i es van imposar plàcidament per 22-5, assolint així la medalla de bronze del certamen.

Natació / La darrera jornada per als nedadors andorrans també va deixar medalles. Va ser als 50 metres papallona, amb bronze per a Tomàs i Bernat Lomero. Els germans van acabar en primera i tercera posició al matí, respectivament, assegurant-se  el pas a la final. En aquesta, tots dos van assolir la tercera posició amb el mateix crono, 24’’70, el mateix que va fer el xipriota Loukas Marinos, protagonitzant un empat a tres. Qui es va endur l’or va ser el luxemburguès Julien Henx.

A punt de sumar un bronze es va quedar Kevin Teixeira, que a la final dels 400 metres estils va acabar quart amb un temps de 4’38’’49, a només 30 centèsimes del podi, i a set segons del vencedor, l’islandès Anton McKee. En la prova també va participar Biel Cuen, que va fer un crono de 4’49’’35 per a acabar novè.

Finalment, als 50 metres braça, Nàdia Tudó va finalitzar primera als preliminars del matí, assegurant plaça per a la final, igual que va fer Patrick Pelegrina en la modalitat masculina. En aquesta darrera prova, Tudó va assolir la cinquena posició amb un temps de 34’’38, a dos segons de la vencedora, la maltesa Georgia Kate Bohl. Pelegrina, per la seva part, també va finalitzar en la cinquena plaça amb un crono de 28’’76, a menys d’un segon del guanyador, el xipriota Panayiotis Panaretos.

Tennis taula / El torneig individual de tennis taula va donar ahir el tret de sortida, amb la representació andorrana d’Emili i Obed Asensio. Pel que fa al primer, va perdre el matx inicial per 3-0 contra el xipriota Sharpel Elia. Després va arribar el seu duel més disputat, que també va acabar perdent per 3-2 contra l’islandès Magnus Ulfarsson, i a continuació el tercer i darrer matx, on va caure derrotat per 3-0 contra el maltès Felix Wetzel.

Per la seva part, Obed Asensio va perdre el primer duel per 3-0 contra el maltès Dimitrij Prokopcov. El seu segon i tercer partit també els va perdre pel mateix resultat. El primer contra l’islandès Ingi Rodriguez, mentre que el tercer ho va fer contra xipriota Marios Yiangou.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT