PUBLICITAT

Espanya recolza Andorra en l’acord d’associació amb la Unió Europea

La ministra Imma Tor s'ha reunit amb el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares

Per El Periòdic

La ministra Imma Tor i el ministre espanyol José Manuel Albares, durant la trobada bilateral d’ahir.
La ministra Imma Tor i el ministre espanyol José Manuel Albares, durant la trobada bilateral d’ahir. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha mantingut durant el dia d'avui una trobada amb el seu homòleg espanyol, el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares. Es tracta de la primera reunió dels dos ministres, la qual va coincidir amb la celebració a Madrid del 30è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques. Tor ha celebrat el «bon estat de les relacions bilaterals», emfatitzant «la importància de reforçar el bon veïnatge, amb la voluntat d’institucionalitzar les trobades entre els dirigents dels dos estats».

Seguint aquesta línia, tant Tor com Albares han tractat l’estat actual de la negociació amb la Unió Europea per a arribar a un Acord d’associació positiu per al país. La ministra ha ressaltat, una vegada més, l’oportunitat que suposa per a Andorra que Espanya ostenti properament la presidència de torn del Consell de la Unió Europea, un fet en el qual Albares ha reiterat «el compromís d’Espanya perquè el Principat pugui obtenir un bon acord».

30 anys del Ministeri d’Afers Exteriors

La inauguració de l’exposició 'Andorra en una ullada' a la Casa de América de Madrid va ser l’altre acte emmarcat en la trobada bilateral d’ambdós ministres. Es tracta d’una mostra de fotografia contemporània andorrana itinerant organitzada pel Govern i ha estat concebuda en el marc del Programa de Diplomàcia Cultural. Aquest, al seu torn, és impulsat per l’Àrea d’Acció Cultural del Ministeri de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors amb motiu del 30è aniversari de la creació d’aquest últim i de l’ingrés d’Andorra l’any 1993 a l’Organització de les Nacions Unides. L’acte va estar presidit per Tor i va comptar amb la participació del que va ser l’ambaixador espanyol al Principat del 2005 al 2010, Eugeni Bregolat.

Comissariada per la fotògrafa andorrana, Anna Bonet, l’exposició recull la selecció d’una trentena d’imatges de dotze artistes del país: Tony Lara, Maricel Blanch, Facundo Santana, Natàlia Montaner, Èric Rosell, Carles Esteve, Laura Gálvez-Rhein, Isidre Escorihuela, Montserrat Altimiras, David Vilanova, Ray Vüilsen i Naiara Escabias. Cadascun d’ells ha aportat diferents instàntanies que busquen reflexionar sobre una Andorra moderna i diversa, la qual es nodreix del passat amb l’objectiu d’avançar cap a un futur millor. També es pretén donar suport i visibilitzar el treball dels fotògrafs i fotògrafes professionals d’Andorra a escala internacional.  

Així doncs, la mostra es pot visitar a la Casa de América fins al pròxim 18 de juny, amb entrada gratuïta, i exposant-se posteriorment a les principals ciutats on Andorra disposa de representació diplomàtica: París, Lisboa, Brussel·les, Ginebra, Nova York, Viena i Estrasburg. A més, també s’exposarà a Barcelona, concretament a la seu dels Amics de la Unesco.

PUBLICITAT
PUBLICITAT