PUBLICITAT

Andorra la Vella

La pluja, protagonista de l’estrena de ‘l’Andorra la Vella en flor’

El comú vol que l’esdeveniment sigui un pol d’atracció de turisme

Per Anna Mencos

Les autoritats comunals amb la ministra,Conxita Marsol, en el tret de sortida a l’’Andorra la Vella en flor’.
Les autoritats comunals amb la ministra,Conxita Marsol, en el tret de sortida a l’’Andorra la Vella en flor’. | A.M.

Sota el lema La vie en rose Andorra la Vella, celebra fins el 13 de juny la segona edició de l’Andorra la Vella en flor, l’esdeveniment que decorarà els espais més emblemàtics de la parròquia com a atractiu turístic. La presentació de l’esdeveniment es va veure marcada per la pluja, que a més va obligar a traslladar l’espectacle inaugural.

Aquest any compta amb unes 16 ambientacions florals repartides per tota la parròquia. No tan sols hi ha ambientació als carrers més concorreguts com poden ser l’Avinguda Meritxell, el carrer Callaueta o el Parc Central, sinó que també n’hi ha a les places Guillemó, Príncep Benlloch, al passatge Europa, al Prat de la Creu i Prada Casadet i al passatge del Roc dels Escolls, paral·lel a l’avinguda Meritxell i que connecta cap a la plaça del Poble. El Consell General, a més, s’ha volgut sumar aquest any al projecte ornamentant també la plaça del parlament.

Aquest any es va decidir avançar l’esdeveniment perquè el temps s’adiu més a què les flors aguantin una mica més i a la vegada es programa en una època de més baixa afluència turística amb la intenció d’esdevenir un revulsiu per a la parròquia i incentivar la desestacionalització. El cònsol major, David Astrié, va explicar que «ens agradaria que aquest esdeveniment s’anés consolidant a poc a poc i amb bona lletra». Per aquest motiu des del comú han apostat per seguir ampliant la celebració amb la col·laboració de 50 establiments comercials que s’han volgut adherir a la iniciativa decorant també els aparadors dels locals, «fent la festa de l’‘Andorra en flor’ una mica més gran i més extensa a tota la parròquia».

També es farà un concurs a través d’Instagram que s’impulsa al voltant de l’esdeveniment i que ofereix un val de compra per valor de 300 euros per a gastar en el més de mig centenar d’empreses participants.

Astrié també va assenyalar que «les ambientacions i aquests sostres florals seran reutilitzats, dins del que marca la llei d’economia circular, per les escoles d’Andorra la Vella per a fabricar disfresses pel carnaval 2024».

Finalment, l’exhibició inaugural ‘Flors de la meva ciutat’, de la companyia Mademoiselle paillette, es durà a terme avui a les 12.00 hores a la plaça de la Rotonda per a donar el tret de sortida a 10 dies de decoracions florals arreu de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT