PUBLICITAT

Escaldes Engordany

El curtmetratge «Tirites» es tornarà a projectar al cinema per la bona acollida

Ha rebut la Tessel·la d’Or del 19è Festival de Cinema de Màlaga

Per El Periòdic

Una de les imatges del rodatge de Tirites.
Una de les imatges del rodatge de Tirites. | Tirites

El curtmetratge Tirites, estrenat dijous passat i protagonitzat per Lluís Marco, Octavi Pujades i Max Rodríguez serà projectat pel cinema altre cop i per RTVA durant aquest mes, ja que va registrar una gran afluència d’espectadors en la seva estrena.
Aquest dura 20 minuts, i recrea la Mare de Déu de Canòlich a través de tres personatges: l’avi que és fuster, el pare que és arquitecte i el fill. Els escenaris són el santuari de Canòlich, la rectoria, la carretera de Bixesarri i una fusteria de la parròquia. El mossèn i i rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, va explicar ahir que «és la història al voltant de la relació -no sempre fàcil- entre tres generacions».

Algun dels reclams principals són la presència de Lluís Marco i Octavi Pujades, per la seva participació en sèries i pel·lícules com Ventdelplà, La Riera o Barcelona nit d’estiu, tot i que per als lauredians l’atractiu principal és la participació de Max Rodríguez: un jove que pertany a una família molt coneguda de la parròquia perquè regenta una botiga molt coneguda a l’avinguda Verge de Canòlich. De fet, la idea inicial és que tots els actors fossin andorrans, però els compromisos de Roger Casamajor i Isak Férriz no ho van fer possible.

El curtmetratge, que explica cinc històries entrelligades que protagonitzen Belén Fabra i Francesc Corbera, es va emportar la Tessel·la d’Or del 19è Festival d’Alacant i la Biznaga de Plata a la Secció Zonazine de Màlaga.

El rodatge es va fer al mes d’abril i el projecte va rebre una subvenció de 3.400 euros del ministeri de Cultura i Esports. Chisvert explica que «l’objectiu de la proposta intergeneracional i intimista és que es pugui presentar a la secció de concurs de diversos festivals». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT