PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El “Clean Up Day” és la novetat per a la Setmana del Medi Ambient

Les jornades van començar ara fa 15 anys per a promoure la importància del medi en què vivim

Per Maria Lozano

Cèlia Vendrell i Isabel Rogé en la roda de premsa d’ahir.
Cèlia Vendrell i Isabel Rogé en la roda de premsa d’ahir. | M.L

El comú d’Escaldes-Engordany organitza diferents activitats per a la Setmana del Medi Ambient. Aquestes estan organitzades especialment per als infants de totes les escoles de la parròquia, concretament 550, però també per a la ciutadania en general. La iniciativa ja és una tradició, ja que va néixer ara fa 15 anys per a promoure el respecte al medi ambient.


Enguany s’han preparat cinc activitats. Com a novetat es farà un «Clean Up Day», una proposta que neix des del Consell d’Infants i que duran a terme els alumnes de primera ensenyança de les escoles per a netejar els espais verds de la parròquia. 


A més, per als infants d’entre sis  i set anys es farà un taller de jardineria. Aquesta vegada, els nens plantaran plantes aromàtiques a la pujada per a entrar al Prat del Roure. L’activitat, que es fa any rere any, és molt estimada pels alumnes més petits de les escoles d’Escaldes-Engordany, ja que «després veuen la planta plantada a la parròquia, a més toquen la terra i l’aigua al plantar-la, i això els agrada», comentava ahir la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell. A més, va destacar que els  regalaran una planta aromàtica i un sac del compost generat a Andorra.


Un itinerari de reciclatge és la proposta adreçada als nens i nenes de vuit i nou anys, que anirà a càrrec de dos inspectors que gestionen els punts de recollida de la parròquia. Els infants sortiran de l’escola, aniran a aquests punts verds i després a la deixalleria, on aprendran la importància del reciclatge. Com a regal, se’ls donarà un embut per a les ampolles per a tirar l’oli vegetal de la cuina i un llapis fet de llavors.


Per als infants més grans, de 10 a 11 anys, s’ha organitzat una excursió a la zona del Solà de la Muntanya, on podran aprendre la flora que s’hi pot trobar. Rebran una gorra, una guia de camí i una bossa de piscina.


L’última activitat està adreçada a la població adulta, amb l’objectiu de donar impuls a l’aplicació «Reciclem Bé». Als punts verds de la parròquia es farà un sorteig d’entrades, per exemple, per a la piscina.


Per a concloure, Vendrell i la cap del Departament de Medi Ambient, Isabel Rogé van parlar de la importància que des de l’escola s’expliqui la necessitat de cuidar el Medi Ambient: «Pensem que l’educació comença des dels nens. Són ells els que després porten tots aquests conceptes a casa i ens ajuden a difondre la sensibilització sobre diferents temes: sobre la natura i el medi ambient», explicava Rogé. I és que «les escoles són les primeres que demanen les activitats», va concloure Vendrell, argumentant que «entenem que hi ha un bon retorn per part dels infants». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT