PUBLICITAT

Chisinau (Moldàvia)

Espot es reuneix amb líders europeus

El cap de Govern destaca el suport de Bèlgica, Hongria i Espanya

Per Joan Jiménez

Els líders europeus ahir a Moldàvia.
Els líders europeus ahir a Moldàvia.

El líder andorrà es va reunir ahir amb els seus homòlegs europeus d’Hongria, Viktor Orbán, amb el president de Bèlgica, Alexander De Croo, el president d’Espanya, Pedro Sánchez, i amb el ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout, per a tractar l’estat de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Budapest i Brussel·les seran les presidències rotatòries de la UE just després de Madrid. Per això, el cap de Govern va declarar que “he rebut una resposta afirmativa de que ens donaran suport en la negociació de l’acord” per part de Bèlgica i Hongria, sumant-se a la reiteració de Pedro Sánchez de “la voluntat d’Espanya d’acompanyar-nos en aquest procés de negociació”.

Per altra banda, Dartout va manifestar la bona sinergia entre Mònaco i Andorra i amb el propi cap de Govern esmentant que “tinc una molt bona relació amb ell”. Aquestes bones relacions són recíproques per part de Xavier Espot, on aquest destacava "la necessària coordinació dels nostres dos països en la negociació conjunta que tenim de l'acord d'associació amb la Unió Europea".

El cap de Govern també es va poder reunir amb diversos mandataris de la Unió Europea com el president del Consell Europeu, Charles Michel, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, l’Alt representant de la Unió per als Afers Exteriors i Política i Seguretat, Josep Borrell, i la presidenta del Parlament europeu, Roberta Metsola, per a comentar també l’acord entre Andorra i l’organisme internacional. A més, Espot també va trobar-se amb el copríncep del país i president de França, Emmanuel Macron.

PUBLICITAT
PUBLICITAT