L’atletisme es penja sis medalles, amb or per a Carabaña i Moya

El conjunt femení de bàsquet 3x3 s’endú la plata, mentre que el masculí assoleix el bronze amb la tercera plaça

Per Pol Forcada Quevedo

L’equip femení de bàsquet 3x3 celebra la plata.
L’equip femení de bàsquet 3x3 celebra la plata. | FAB

La delegació andorrana continua sumant medalles als Jocs dels Petits Estats que se celebren fins demà a Malta. En la jornada d’ahir, la quarta, van ser un total de nou, i amb aquestes ja en van 14 per a Andorra. Les més destacades van ser els ors de Nahuel Carabaña i Pol Moya, juntament amb els bronzes d’Aina Cinca, Lerato Pagès i Xènia Mourelo, i la plata de Dayane Huerta. La resta van arribar amb el bàsquet 3x3, on l’equip femení va assolir la plata i el masculí el bronze, i la tercera posició dels dobles mixtos en tennis.

Atletisme. Primera posició per a Carabaña i Moya
L’atletisme va ser ahir la disciplina més guardonada, amb un total de sis medalles. En primer lloc destaquen els ors de Nahuel Carabaña i Pol Moya. El primer ho va fer als 3.000 metres obstacles amb un temps de 8’54’’95, marcant una diferència de quasi 10 segons amb el segon classificat, el luxemburguès Gil Weichmerding. Moya, per la seva part, es va endur l’or als 1.500 metres amb un temps de 3’41’’10, deixant a poc més d’un segon el també luxemburguès Charles Grethen. Les altres medalles van arribar amb els 3.000 obstacles, on Dayane Huerta es va penjar la plata, i Xènia Mourelo el bronze. Totes dues van acabar amb un crono pràcticament similar, només separat per 16 centèsimes, però a més de 20 segons de la vencedora, la xipriota Chrystalla Chatjipolydorou.

Com ja s’ha esmentat, a aquestes es van sumar dos bronzes més. El primer va ser per Aina Cinca als 1.500 metres, que va assolir amb un temps de 4’49’’43, a 13 segons de la vencedora, la maltesa Gina McNamara. El segon, per a Lerato Pagès als 100 metres tanques, que va completar amb un crono de 14’’04, un segon més lenta que la xipriota Natalia Christofi, que es va fer amb l’or. En aquesta mateixa disciplina va participar Alba Viñals, que va acabar cinquena.

Pel que fa a la resta dels atletes, Miquel Vílchez va assolir la quarta posició en perxa i Pol Herreros no es va poder classificar per a la final dels 110 metres tanques després de finalitzar últim a la primera fase del matí.

Bàsquet 3x3. Segona i tercera plaça per als andorrans
Com ja van fer dimecres, els conjunts de bàsquet 3x3 han mostrat un molt bon nivell durant els Jocs, i tots dos es van endur ahir una medalla. En primer lloc, l’equip femení va iniciar la jornada guanyant per 13-10 a Xipre, assolint el pas a la final i assegurant-se almenys la segona posició. En aquesta, el combinat tricolor es va enfrontar contra Luxemburg, l’únic equip contra qui havia perdut des de la primera jornada per 21-8, que en aquesta ocasió també van mostrar el seu domini. Així doncs, les luxemburgueses es van imposar per 21-5, amb les andorranes assolint la plata del certamen.

El conjunt masculí, per la seva part, va caure derrotat al primer duel, a les semifinals contra Luxemburg per un resultat de 21-12 sense assolir la plaça per a la final, però amb opcions d’aconseguir el bronze. I així va ser. El matx el van disputar contra Mònaco, conjunt amb el qual van perdre per 12-21 a la fase de grups, però ahir es van imposar per 21-18, assolint la tercera posició del torneig en el qual Xipre es va endur l’or després de guanyar a Luxemburg per 20-21 a la final.

Tennis. Jiménez passa a la final i s’assegura medalla
Vicky Jiménez continua avançant al quadre individual de tennis, i ahir va aconseguir plaça per a la final, i assegurar-se almenys la medalla de plata, després de vèncer per dos sets a zero a la cap de sèrie número tres, Elaine Genovese. L’andorrana va protagonitzar un partit molt plàcid contra la maltesa, enduent-se el primer set per 6-2 i el segon per 6-1. La final arriba avui a les 10.00 hores, i la protagonitzaran les dues caps de sèrie del torneig. Així doncs, la rival de Jiménez serà la també maltesa Francesca Curmi, jugadora de 20 anys que actualment ocupa la 317a posició al rànquing WTA.

En dobles mixtos, la parella formada per Jiménez i Èric Cervós no va poder assolir el triomf contra Luxemburg (2-1) després d’un tercer set molt disputat, que es van emportar Knaff i Molinaro per 10-8. A causa de no haver-hi partit per al tercer lloc, es van quedar, doncs, amb la medalla de bronze.

Natació. Sense medalla, però amb bones actuacions
Una de les disciplines amb millor rendiment dels Jocs es va quedar ahir sense cap medalla, però deixant bones actuacions dels nedadors del Principat. Nàdia Tudó es va quedar a les portes del bronze, ja que després de classificar-se segona a la prova del matí, va finalitzar quarta a la final de 100 metres braça amb un temps de 1’11’’81, a només set centèsimes de la tercera. La guanyadora va ser la maltesa Georgia Kate Bohl amb 1’09’’49.

Als 50 metres lliures, Bernat Lomero va ser vuitè a la final que es va endur el maltès Kyle Micallef. En la mateixa prova va participar Tomàs Lomero, però no es va poder classificar per a la final. Per la seva part, Patrick Pelegrina va acabar sisè als 100 metres braça, a només dos segons de l’islandès Anton McKee.

Finalment, també van participar en el relleu mixt masculí de 4x100 metres, on l’expedició tricolor va assolir la cinquena plaça amb un temps de 3’55’’64, a 11 segons de Luxemburg, que es va fer amb l’or.

Tennis Taula. Els dobles masculins es queden sense premi
Després de la participació individual en aquesta disciplina, els dos únics representants andorrans, Obed i Emili Asensio, van participar ahir als dobles masculins. Els tricolor es van quedar sense premi després de caure derrotats als dos matxs de la fase de grups, el primer contra Montenegro (2-3) i el segon contra Islàndia (1-3). Els vencedors del torneig va ser la parella de luxemburguesos formada per Mladenovic i Glod.